ΓΣΕΒΕΕ: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, χωρίς αστερίσκους και περιορισμούς

10 May 2019

ΓΣΕΒΕΕ: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, χωρίς αστερίσκους και περιορισμούς

Θετικές προσδοκίες δημιούργησε η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ωστόσο τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για διαχωρισμό των προϊόντων στα οποία θα εφαρμοστεί η ρύθμιση, δημιουργούν προβληματισμό στις επιχειρήσεις εστίασης.

Αυτό ακριβώς εξηγεί και η ΓΣΕΒΕΕ, πάγια θέση της οποίας είναι η επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στον χαμηλό συντελεστή 13%. Όπως όμως διευκρινίζει η Συνομοσπονδία, όταν γίνεται αναφορά στον κλάδο της εστίασης υποτίθεται ότι συμπεριλαμβάνονται όλα τα προς πώληση προϊόντα και όχι μόνο τα είδη διατροφής που για αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις αποτελούν ένα μικρό μέρος των πωλήσεών τους.

«Εάν τελικά τα δημοσιεύματα αληθεύουν οφείλουμε εκ των προτέρων να δηλώσουμε τουλάχιστον την απογοήτευση μας για ένα μέτρο που αναμένουμε εδώ και πολύ καιρό να υιοθετηθεί χωρίς αστερίσκους και περιορισμούς» ανακοινώνει η ΓΣΕΒΕΕ, και καλεί την κυβέρνηση «να θεσμοθετήσει άμεσα και συνολικά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να είναι σε ισχύ κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, κάτι που θα έχει ευεργετικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, την απασχόληση αλλά και τα δημόσια έσοδα».

Επισημαίνεται ότι οι πληροφορίες που διακινούνται εδώ και δύο μέρες, αμέσως μετά τη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού, αναφέρουν ότι η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% δεν θα αφορά τον καφέ, και γενικά τα ροφήματα και αναψυκτικά.

10 May 2019
Banner
Banner