«Greek Farms»: Ψηφιακό βήμα διασύνδεσης του παραγωγού με την αγορά

01 June 2021

«Greek Farms»: Ψηφιακό βήμα διασύνδεσης του παραγωγού με την αγορά

Νέοι ψηφιακοί δρόμοι ανοίγονται για τους κτηνοτρόφους και τη διάθεση των προϊόντων τους.

Συγκεκριμένα, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα Greek Farms (https://greekfarms.gov.gr/greekfarms/) η οποία διασυνδέει τους παραγωγούς με τους εμπόρους και τους καταναλωτές.

Οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν καθημερινή ενημέρωση, προς τις εμπορικές επιχειρήσεις χονδρικής και λιανικής πώλησης αγροτικών προϊόντων, για τη διαθέσιμη παραγωγή τους και τα πιστοποιητικά που τη συνοδεύουν. Επιπλέον, η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στους εργοδότες αγροτικών εργασιών να ανακοινώνουν νέες θέσεις εργασίας εργατών γης.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης ανά κατηγορία και είδος προϊόντος, σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, εντοπίζουν τη διαθέσιμη παραγωγή και με βάση γεωγραφικά κριτήρια, για την καλύτερη οργάνωση των αγορών τους και της μεταφοράς.

Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν εύκολα με ένα κλικ τους Έλληνες παραγωγούς και να λαμβάνουν πληροφορίες για τα προϊόντα τους.

Στόχοι της πλατφόρμας Greek Farms είναι συνοπτικά:

Η εξασφάλιση της επάρκειας αγρο-διατροφικών προϊόντων στην αγορά, με την ψηφιακή ενδυνάμωση της εφοδιαστικής αλυσίδας «από το χωράφι, στο ράφι και στο πιάτο του καταναλωτή».

Η άμεση προώθηση των αγροτικών προϊόντων, και ιδιαίτερα των νωπών και ευαλλοίωτων, που μένουν αδιάθετα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η παροχή υπηρεσιών ψηφιακής προβολής και η ανάδειξη της ποικιλίας, της ποιότητας και των τοπικών χαρακτηριστικών των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Η άμεση ενημέρωση για την παροχή νέων θέσεων απασχόλησης στην αγροτική παραγωγή.

01 June 2021
Banner
Banner