Για τις δυσχέρειες των μικρομεσαίων στην Ελλάδα ενημερώθηκε ο Πατριάρχης

29 August 2018

Για τις δυσχέρειες των μικρομεσαίων στην Ελλάδα ενημερώθηκε ο Πατριάρχης

Στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς έγινε δεκτός από την Α.Θ.Π τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄, το Σάββατο 25 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καββαθάς ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και για τον ρόλο της ως Κοινωνικού Εταίρου στην Ελλάδα. Επίσης τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων στην Ελλάδα και για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει σε αυτούς, όλα αυτά τα χρόνια, η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα όσα του ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και απέστειλε τις Πατριαρχικές του ευχές προς το Δ.Σ και τα μέλη της Συνομοσπονδίας.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πρωτοβουλία «ΚΑΝΩΝ», που αφορά στη σήμανση των προϊόντων των Ορθόδοξων Μοναστικών Κοινοτήτων και των Μικρών Παραγωγών και για την οποία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ (1919) το 2019. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εκατονταετία της Συνομοσπονδίας, προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην κεντρική εκδήλωση τον προσεχή Ιούνιο και ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας απεδέχθη την πρόσκληση σε συνάρτηση του προγράμματός του.

29 August 2018
Banner