Η Φέτα στο μενού της συνάντησης του Κ. Σκρέκα με τον Αυστραλό Επιτετραμμένο J. Philip

05 September 2019

Η Φέτα στο μενού της συνάντησης του Κ. Σκρέκα με τον Αυστραλό Επιτετραμμένο J. Philip

Για τις προοπτικές ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας - Αυστραλίας, με επίκεντρο τον αγροτικό τομέα, συζήτησαν κατά τη συνάντηση τους την Τρίτη (3/9/2019) ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας με τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, Jon Philip.

O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας (δεξιά) με τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, Jon Philip

Κατά τη συνάντηση εκδηλώθηκε ισχυρό ενδιαφέρον για συνεργασία σε τομείς όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων σε ξηροθερμικές περιοχές με προβλήματα εξάντλησης και υποβάθμισης των υδατικών πόρων, καθώς και στις δύο χώρες υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στη γεωργία ως έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για στήριξη των παραγωγών μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της μείωσης του κόστους παραγωγής, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, επισήμανε την ανάγκη προώθησης του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων Ελλάδας-Αυστραλίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στη σημασία της ολοκληρωμένης ενημέρωσης των Αυστραλών καταναλωτών.

Οι κ.κ. Σκρέκας και Philip συμφώνησαν ότι οι διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Ε.Ε.–Αυστραλίας είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς μέσω της Συμφωνίας θα ενισχυθούν οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη Φέτα και την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την αγροτική οικονομία της Ελλάδας. Πέραν του εμβληματικού χαρακτήρα της για τη χώρα μας, η Φέτα αποτελεί το στυλοβάτη της ελληνικής κτηνοτροφίας. «Για εμάς είναι επιτακτική η προστασία της Φέτας, αλλά των υπόλοιπων ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε.-Αυστραλίας», υπογράμμισε.

Τέλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσκάλεσε τον Αυστραλό επιτετραμμένο να επισκεφθεί μονάδες παραγωγής Φέτας για να ενημερωθεί για την παραγωγή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

05 September 2019
Banner