Για 48 βεβαιωμένες παραβάσεις στο Ρέντη μιλά το Υπουργείο Ανάπτυξης

25 November 2019

Για 48 βεβαιωμένες παραβάσεις στο Ρέντη μιλά το Υπουργείο Ανάπτυξης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα σε όλο το φάσμα της εμπορικής αλυσίδας "στα πλαίσια της αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης κρεάτων και της προστασίας των καταναλωτών" όπως ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Για την έρευνα έγραψε ήδη το meatnews.gr). Η έκτακτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε "από το ΣΥΚΕΑΑΠ της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή την Κυριακή 24/11/2019 κατά τις απογευματινές ώρες, περιμετρικώς της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στου Ρέντη". Σύμφωνα με την ανακοίνωση έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 35 έλεγχοι σε φορτηγά ψυγεία και έχουν βεβαιωθεί 48 παραβάσεις.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας (Ομάδα τμήματος Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής με ομάδα Ο.Π.Κ.Ε, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου), της ΑΑΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας- Κτηνιατρικής & Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ίδια ανακοίνωση καταγράφεται η εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του Παρεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας, ως εξής:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 18.11.2019 έως 24.11.2019 πραγματοποιήθηκαν συνολικά  239 έλεγχοι.
  2. Οι παραβάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 98% για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 79 βεβαιωμένες παραβάσεις), συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα 11.11.2019 – 16.11.2019.
  3. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αίγιο.
  4. Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου (2.806 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.
  5. Επεβλήθησαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 33.500 ευρώ.

Στις επιμέρους δράσεις εκτός από την ενέργεια στο Ρέντη, η ανακοίνωση καταγράφει ότι το Σάββατο στις 23/11/2019 πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Λιμενικού Σώματος, επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Πραγματοποιήθηκαν 24 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για αυτές. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 2170 τμχ προϊόντα παρεμπορίου.

25 November 2019
Banner