Γεωργαντάς: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η κτηνοτροφία και ο πρωτογενής τομέας

01 April 2022

Γεωργαντάς: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η κτηνοτροφία και ο πρωτογενής τομέας

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην κτηνοτροφία και στον πρωτογενή τομέα έστειλε από τα Γιάννενα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς στην πρώτη περιοδεία του στην περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 31/3 το ΥΠΑΑΤ.

Σε δηλώσεις του, κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέκο Καχριμάνη, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής περιφέρειας και η κυβέρνηση τον στήριξε, τον στηρίζει και θα συνεχίσει να τον στηρίζει με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, με στόχο να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος παραγωγής. «Προχωρούμε σε μια αποφασιστική αντιμετώπιση της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι, ήδη, υλοποιούνται μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται η καταβολή ενίσχυσης επί συγκεκριμένου ποσοστού, επί του τζίρου του προηγουμένου έτους, σε κτηνοτρόφους, για την αγορά ζωοτροφών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο ΥπΑΑΤ ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα επισιτιστικής κρίσης, καθώς και αποθέματα υπάρχουν αλλά και εισαγωγές γίνονται από εναλλακτικές αγορές. Όπως είπε, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε τιμή για την Ήπειρο το γεγονός ότι ο κ. Γεωργαντάς ξεκίνησε από τα Ιωάννινα τις περιοδείες του στην περιφέρεια και παρέδωσε στον ΥπΑΑΤ υπόμνημα με τα προβλήματα της περιοχής.

Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης.

Νωρίτερα στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου, ο κ. Γεωργαντάς συνάντησε τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου και Δήμαρχο Δωδώνης, κ. Χρήστο Ντακαλέτση, ο οποίος του επέδωσε υπόμνημα για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα των Δήμων της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια ο κ. Γεωργαντάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μελισσοκόμων Ελλάδας,  κ.  Τάσο Ποντίκη, με εκπροσώπους των Χοιροτρόφων Ηπείρου, κ.κ. Αριστείδη Έξαρχο και Κώστα Χρήστου, τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, κ.κ. Χάρη Λιούρη και Βασίλη Μήτσιο και εκπροσώπους  του Συλλόγου Μετακινουμένων Κτηνοτρόφων, κ.κ. Γιάννη Δεκόλη και Άγγελο Φούκα.

Στη συνέχεια ο υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ και με τη διοίκηση της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων και της ΟΝΝΕΔ.

Στις συναντήσεις του ο κ. Γεωργαντάς συνοδευόταν από την ΓΓ του ΥπΑΑΤ, κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

01 April 2022
Banner
Banner
Banner