Γαλοπούλα με… σήμα κατατεθέν

05 December 2016

Γαλοπούλα με… σήμα κατατεθέν

Μέσω επιλεγμένων κρεοπωλείων και από τις κυριότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και από το κατάστημα που διατηρεί στις εγκαταστάσεις της διαθέτει στην περίοδο των εορτών τις γνωστές πλέον -για τη γεύση και την ποιότητά τους- γαλοπούλες που εκτρέφει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Η Σχολή ήταν η πρώτη που εισήγαγε μερικές εκατοντάδες γαλοπούλες τη δεκαετία του ’60 για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς. Σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα μετά, εξακολουθεί να έχει γαλοπούλες για εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά και να τις διαθέτει στην ελληνική αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως ανακοινώνει η Σχολή, στα τέλη Σεπτεμβρίου εισάγει από το εξωτερικό περίπου 20.000 γαλοπούλες που έχουν μόλις μία μέρα ζωής. «Η μεταφορά των καλύτερων υβριδίων λευκής γαλοπούλας, γίνεται με ειδικά οχήματα, που διαθέτουν αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου του αερισμού, της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Τρέφονται με σιτηρέσια που περιέχουν λιναρόσπορο, πλούσιο σε Ωμέγα 3 λιπαρά με αποτέλεσμα το κρέας τους να είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που έχουν αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικά στην καλή καρδιαγγειακή υγεία και εκτρέφονται σε υποδειγματικούς πτηνοθαλάμους με άριστες συνθήκες υγιεινής ενώ η σφαγή τους γίνεται παρουσία του κρεοσκόπου – κτηνιάτρου των αρμόδιων ελληνικών Αρχών».

Υπενθυμίζεται, πως τα έσοδα από τις πωλήσεις των γαλόπουλων –όπως άλλωστε και των υπολοίπων προϊόντων της Σχολής- στηρίζουν το Ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών.

05 December 2016
Banner