Φάμελλος: Εργαλείο ανάπτυξης για την κτηνοτροφία το Π.Δ. για τον Αξιό

11 July 2018

Φάμελλος: Εργαλείο ανάπτυξης για την κτηνοτροφία το Π.Δ. για τον Αξιό

Με αφορμή τη διαβούλευση για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον Αξιό, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" εξήγησε ότι «δεν υπήρχε προεδρικό διάταγμα και χρήση γης για την ευρύτερη περιοχή του Αξιού». Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «όλη η δυτική Θεσσαλονίκη, ο μισός νομός Κιλκίς αλλά και ένα κομμάτι των νομών Πιερίας και Ημαθίας δεν είχαν σχεδιασμό χρήσεων γης σε συνδυασμό με το Εθνικό Πάρκο του Αξιού, με αποτέλεσμα και το περιβάλλον να έχει καθυστερήσεις και η ανάπτυξη».

Με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Αξιό που, όπως είπε, είναι «η κληρονομιά του Φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου» ξεκαθαρίζονται όλες οι χρήσεις γης της περιοχής αλλά και θέματα όπως είναι η άρδευση, η λίπανση των εδαφών, η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι κτιριακές εγκαταστάσεις για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και ζητήματα οικοτουρισμού, νερών, διαχείρισης πλημμυρών.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Αξιό «είναι και το πλήρες αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μια περιοχή που περιμένει ως επόμενα βήματα την οργάνωση και της βιομηχανικής ζώνης του Καλοχωρίου ώστε να έχουμε σε επίπεδο γης και περιβάλλοντος απόλυτα ξεκαθαρισμένα ψηφιακά εργαλεία που να είναι γνωστά σε όλους, με ισότιμους κανόνες ανάπτυξης, ώστε να έχουν αδειοδότηση όλοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες και όχι μόνο οι κολλητοί του συστήματος, γιατί δυστυχώς εδώ στη Θεσσαλονίκη το ζούσαμε για πάρα πολλά χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

11 July 2018
Banner
Banner