Ετοιμάζονται για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι κρεοπώλες

09 October 2017

Ετοιμάζονται για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι κρεοπώλες

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 το πρωί ξεκινά στη Βουλή η «Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα της Ολομέλειας της Βουλής. Την ίδια στιγμή, οι κρεοπώλες, έντονα δυσαρεστημένοι, μελετούν τις κινήσεις τους προκειμένου να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του νόμου, κάτι που εξάλλου είχαν συζητήσει εκτενώς στο πρόσφατο 36ο Συνέδριο της ΠΟΚΚ.

Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας των κρεοπωλών, προχώρησε σήμερα σε έγγραφη ενημέρωση των μελών της για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την αναγραφή της προέλευσης κρέατος στην ταμειακή μηχανή των σημείων πώλησης. Στην ενημέρωση, αναφέρεται ότι το ΥΠΑΑΤ, «σε μια λογική αποφασίζουμε και διατάζουμε, έκρινε σκόπιμο να γίνουμε “πειραματόζωα” για ακόμη μια φορά». Στη συνέχεια το ενημερωτικό σημείωμα ξεκαθαρίζει ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράσεις που θα ακυρώσουν στην πράξη αυτήν την αδικία που για ακόμη μία φορά σαν στόχο έχει τον Έλληνα κρεοπώλη» και προαναγγέλλει: «θα διεκδικήσουμε το δίκαιό μας μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Γι’ αυτόν το λόγο σαν πρώτη και άμεση κίνηση προτείνουμε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)».

Το ενημερωτικό σημείωμα έχει ως εξής:

 

«Συνάδελφοι κρεοπώλες τα μάθατε τα νέα; Η κυβέρνηση μας κήρυξε τον πόλεμο!!!

Η τελευταία Yπουργική Aπόφαση για ενσωμάτωση των λειτουργιών της ζυγιστικής μηχανής στην ταμειακή μηχανή κάθε κρεοπωλείου, συνιστά ένα ακόμη αιφνίδιο χτύπημα κάτω από την μέση στον ήδη καταταλαιπωρημένο κλάδος μας από φόρους, εισφορές και γραφειοκρατικές επινοήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, που επί της ουσίας έχουν συρρικνώσει το εισόδημα μας.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, το ΥΠΑΑΤ σε μια λογική αποφασίζουμε και διατάζουμε, έκρινε σκόπιμο να γίνουμε «πειραματόζωα» για ακόμη μια φορά, στο «πλαίσιο βελτίωσης ελέγχου και διακίνησης του κρέατος» με… απώτερο σκοπό, κατά τα λεγόμενα του, την αύξηση της εγχώριας παραγωγής…!!!

Γι’ αυτό λοιπόν μέσα σε μια νύχτα και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος και ενημέρωση αποφάσισε ότι πρέπει η ταμειακή λειτουργία των καταστημάτων να προσομοιάζει με την ζυγιστική.

Για την ακρίβεια, κλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου να παραστεί η ΠΟΚΚ στη Βουλή, δια του νομίμου εκπρόσωπου της, του προέδρου μας Σταύρου Πέρρου, τον οποίον ουσιαστικά έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων, καθώς ουσιαστικά του ανακοίνωσαν την απόφαση τους δίνοντας του μόνο 3 λεπτά χρόνο για να απαντήσει στα άπειρα θέματα που του έθεσαν.

Με απλά λόγια θα πρέπει από εδώ και στο εξής δυο να είναι οι βασικές παράμετροι που θα πρέπει να εφαρμόσουν τα καταστήματα μας, για να είμαστε νόμιμοι κατά το Υπουργείο:

1. Στην ταμειακή απόδειξη να αναγράφεται η χώρα προέλευσης του ζώου και παράλληλα το βάρος του έκαστου είδους.

2. ή να εφοδιάσουμε τα καταστήματα μας με ανάλογο λογισμικό που να είναι συνδεδεμένο με τη ζυγιστική μηχανή και του οποίου το κόστος θα πρέπει να επωμιστούμε εμείς για πολλοστή φορά, καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να πριμοδοτήσει την αγορά του.

Όπως όλοι καταλαβαίνετε πρόκειται για μια ενέργεια που έχει σαν στόχο την εξαφάνιση του κλάδου μας, καθώς είναι ένα ακόμη γραφειοκρατικό τερτίπι άνευ ουσίας και σημασίας, αφού ήδη τηρούμε όλα αυτά που απαιτούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, με την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του 2009 (ζυγιστική μηχανή, καρτελάκια σήμανσης, ταμπέλες προέλευσης και τιμής).    

Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράσεις που θα ακυρώσουν στην πράξη αυτήν την αδικία που για ακόμη μία φορά σαν στόχο έχει τον Έλληνα κρεοπώλη.

Αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι! Επειδή πάντα λειτουργούμε με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας, θα διεκδικήσουμε το δίκαιο μας μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Γι’ αυτόν το λόγο σαν πρώτη και άμεση κίνηση προτείνουμε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Οι καιροί απαιτούν επαγρύπνηση και δράση. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τα μαγαζιά μας, πρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα να βγούμε έξω απ’ αυτά.

Αυτή η κίνηση κοστίζει και γι’ αυτό το λόγο πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να βάλουμε πλάτη, έτσι ώστε και εμείς οι αιώνια αδικημένοι και ταλαιπωρημένοι επαγγελματίες, που από κρεοπώλες καταντήσαμε λογιστές, να διεκδικήσουμε με πολύ σοβαρές αξιώσεις το δίκιο μας. Και όχι μόνο στις δικαστικές αίθουσες αν ακόμα χρειαστεί να βγούμε και στους δρόμους αγαπητοί συνάδελφοι, από τη στιγμή που δεν σέβονται τη φωνή και τη συνεισφορά μας στο ΑΕΠ της εθνικής οικονομίας μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!»

09 October 2017
Banner