Εποικοδομητική συζήτηση για θέματα του κλάδου στο Δ.Σ. της ΠΟΚΚ

20 September 2022

Εποικοδομητική συζήτηση για θέματα του κλάδου στο Δ.Σ. της ΠΟΚΚ

Μια πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και την Ομοσπονδία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ στην Θεσσαλονίκη.

Όπως συνοψίζει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε το προεδρείο της Ομοσπονδίας των κρεοπωλών:

  • Πραγματοποιήθηκε εκτενής ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ και παρουσιάστηκε ένα σύνολο προγραμματισμένων και συντονισμένων ενεργειών βάσει του οποίου θα αυξηθούν οι εισροές της Ομοσπονδίας. Παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες θα βελτιώσουν προς το καλύτερο τα έσοδα της ΠΟΚΚ και θα καταστήσουν λειτουργικό το χώρο της Ομοσπονδίας.
  • Συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης του ωραρίου από κάποια καταστήματα τροφίμων και προτάθηκαν – υποδείχθηκαν οι ενέργειες- κινήσεις που πρέπει να προβούν τα κατά τόπους Σωματεία- Ενώσεις – Μέλη προκειμένου να δοθεί λύση στο εν λόγω ακανθώδες θέμα.
  • Αντηλλάγησαν απόψεις για την τυποποίηση προϊόντων σε κενό αέρος, εντοπίστηκαν οι διαφορές, δηλαδή το πώς ερμηνεύουν οι διάφορες υπηρεσίες τη διεργασία αυτή και πώς τα μέλη της ΠΟΚΚ, και καθορίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες της Ομοσπονδίας μας.
  • Τέλος, ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις κινήσεις της ΠΟΚΚ όπως η επιστολή δυσαρέσκειας σε φορείς για το «food pass», τις νέο-αναδυόμενες κινήσεις που προοδευτικά ξεπροβάλλουν στη χώρα μας και άπτονται του χώρου του κρέατος καθώς και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στη νέα διεπαγγελματική οργάνωση κρέατος και κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ). Για όλα τα ανωτέρω και με συντριπτική πλειοψηφία ελήφθησαν αποφάσεις για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας μας από αύριο και μέχρι το τέλος του έτους.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ στη Θεσσαλονίκη κέντρισε το ενδιαφέρον όλων και ενδυνάμωσε τους δεσμούς μεταξύ των μελών κάνοντας πράξη το σύνθημά μας «η ισχύς εν τη ενώσει»!!!

Το Meat News παρακολούθησε τις εργασίες του Δ.Σ. και θα μεταφέρει τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε σε ρεπορτάζ που θα δημοσιευτεί στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού.

20 September 2022
Banner
Banner