Επίθεση επιχειρηματία σε κτηνίατρο της Π.Ε. Ρεθύμνης καταγγέλλουν ΠΟΓΕΔΥ-ΠΕΚΔΥ

23 August 2017

Επίθεση επιχειρηματία σε κτηνίατρο της Π.Ε. Ρεθύμνης καταγγέλλουν ΠΟΓΕΔΥ-ΠΕΚΔΥ

Περιστατικό επίθεσης σε βάρος κτηνιάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από επιχειρηματία, καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων, με χθεσινή τους ανακοίνωση. Οι ΠΟΓΕΔΥ και ΠΕΚΔΥ μιλούν για αήθη και απαράδεκτη επίθεση και ζητούν από τη Δικαιοσύνη την παραδειγματική τιμωρία του επιχειρηματία.

Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι η υποστελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, η ουσιαστική διάλυση της Δημόσιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και η υποβάθμιση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών δημιουργούν το έδαφος «για να απειλεί και να επιτίθεται στους υπαλλήλους όποιος κρίνει ότι δεν τον εξυπηρετεί η άσκηση του λειτουργήματος τους, απαιτώντας παράτυπες και παράνομες διαδικασίες».

Η ανακοίνωση των ΠΟΓΕΔΥ και ΠΕΚΔΥ, την οποία συνυπογράφει και το Παράρτημα Κρήτης της ΠΕΚΔΥ, έχει ως εξής:

Με αφορμή το περιστατικό επίθεσης σε βάρος συναδέλφου-κτηνιάτρου της Π.Ε. Ρεθύμνης από επιχειρηματία, η ΠΟΓΕΔΥ και η ΠΕΚΔΥ:

Καταγγέλλουν την αήθη και απαράδεκτη επίθεση του επιχειρηματία εναντίον της συναδέλφου μας στην Π.Ε. Ρεθύμνης, και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του από τη Δικαιοσύνη.

Επισημαίνουν για πολλοστή φορά την απαράδεκτη στάση της Πολιτείας, η οποία με τη  δραματική υποστελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών (οι οποίες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας τους), και την απαξιωτική  συμπεριφορά απέναντι στους δημόσιους λειτουργούς που ως ζωντανές επιστημονικές δυνάμεις υπηρετούν τους πολίτες και την κοινωνία, έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους και συντελεί στην ουσιαστική διάλυση της Δημόσιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Η παραπάνω δραματική κατάσταση επιδεινώνεται επιπλέον με την ψήφιση σειράς νομοθετημάτων για τη «μείωση της γραφειοκρατίας» τα οποία  υποβαθμίζουν το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών, δυσχεραίνοντας το έργο τους και δεν συνάδουν με την ισχύουσα Ενωσιακή Νομοθεσία (Κανονισμοί – Οδηγίες Ε.Ε.).

Τα προαναφερόμενα δημιουργούν το υπόβαθρο για να απειλεί και να επιτίθεται στους υπαλλήλους όποιος κρίνει ότι δεν τον εξυπηρετεί η άσκηση του λειτουργήματος τους, απαιτώντας παράτυπες και παράνομες διαδικασίες.

Ζητούν την άμεση στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, με την κάλυψη, σε πρώτη φάση, των κενών οργανικών θέσεων.

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι δεν θα ανεχθούν απαξιωτικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις σε βάρος των μελών τους και θα προασπίσουν τα συμφέροντα αυτών με κάθε νόμιμο τρόπο.

23 August 2017
Banner