ΗΠΑ: Επιτάχυνση της αυτοματοποίησης στη βιομηχανία τροφίμων φέρνει η Covid-19

13 July 2021

ΗΠΑ: Επιτάχυνση της αυτοματοποίησης στη βιομηχανία τροφίμων φέρνει η Covid-19

Σημαντικές αλλαγές στην αλυσίδα των τροφίμων προβλέπουν για τις ΗΠΑ οι αναλυτές της αγροτικής τράπεζας CoBank, καθώς οι προκλήσεις που δημιούργησε για τον κλάδο η COVID-19, θα επιταχύνουν τον αυτοματισμό σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Στην οπτική τους οι αναλυτές λαμβάνουν υπόψη ότι βρίσκεται εν εξελίξει μια μετα-covid οικονομική ανάκαμψη και οι Αμερικανοί καταναλωτές αρχίζουν και πάλι να ξοδεύουν. Την ίδια στιγμή, η αγορά εργασίας ανακάμπτει πολύ πιο αργά από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με την ανάλυση, στη διάρκεια της πανδημίας έγιναν αισθητές οι προκλήσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες συνεχίζονται και θα ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων να αυξήσουν γρήγορα τον αυτοματισμό στις λειτουργίες τους.

Αυτό αναμένεται ότι θα επηρεάσει όλους τους τομείς, από το χωράφι μέχρι τη λιανική και τα εστιατόρια. Ο μετασχηματισμός δεν θα συμβεί εν μια νυκτί, όμως μια μεγαλύτερη επένδυση στην τεχνολογία σήμερα, θα οδηγήσει σε μια πολύ πιο αυτοματοποιημένη εφοδιαστική αλυσίδα τα επόμενα χρόνια.

Αυξημένες τιμές

Στην αγορά τροφίμων, είναι από τώρα σαφές ότι οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες και μεταφορικά, σπρώχνουν το λιανεμπόριο να μετακυλίσει μέρος του κόστους στον καταναλωτή. Οι Αμερικανοί καταναλωτές επωφελήθηκαν από τον χαμηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα επί αρκετά χρόνια την τελευταία δεκαετία, όμως οι υψηλότερες τιμές είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έρθουν τους επόμενους μήνες.

Σούπερ μάρκετ και εστιατόρια αγωνιούν να καταλάβουν από τώρα τι και πώς θα επιλέγουν για τη διατροφή τους οι καταναλωτές στη νέα μετα-covid κανονικότητα, ενόψει της οποίας επιταχύνονται τα στρατηγικά βήματα που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να γίνουν πιο ανθεκτικές.

13 July 2021
Banner
Banner