Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για Νέους Αγρότες ανακοίνωσε ο Γεωργαντάς

13 April 2022

Επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για Νέους Αγρότες ανακοίνωσε ο Γεωργαντάς

Ενίσχυση του Προγράμματος Νέων Αγροτών με επιπλέον 100 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου περιοδεύει. Το ποσό που αναλογεί στο πρόγραμμα θα φτάσει τα 520 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γεωργαντάς συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές του Νομού, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Μάξιμο Σενετάκη και εκπροσώπους παραγωγών και συνεταιρισμών της περιοχής. Μετά τη σύσκεψη, δήλωσε πως «Έχουν γίνει 2.600 αιτήσεις στο νησί. Είναι η περιφέρεια με τις περισσότερες αιτήσεις αναλογικά στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός των αιτήσεων των νέων αγροτών θα γίνει δεκτός».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, αλιείας και μελισσοκομίας και τα προβλήματα που προκύπτουν από την ενεργειακή κρίση σε σχέση με την εξωγενή αύξηση του κόστους παραγωγής.

Συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός και στο Ρέθυμνο, όπου είχε μακρά συνεργασία με εκπροσώπους γεωργικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών. Στις συναντήσεις ήταν παρόντες ο βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Γιώργος  Γιακουμάκης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή και οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων στο Ρέθυμνο, ο ΥΠΑΑΤ  τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να πληρωθούν συντομότερα οι συνδεδεμένες ενισχύσεις που αφορούν τα αιγοπρόβατα, ενώ αναμένεται άμεσα και η ολοκλήρωση του μεταφορικού ισοδυνάμου για την Κρήτη.

13 April 2022
Banner
Banner