Επάρκεια τροφίμων διαπιστώνει η ΓΓΕ

02 July 2015

Επάρκεια τροφίμων διαπιστώνει η ΓΓΕ

Επάρκεια τροφίμων και φυσιολογικές τιμές διαπίστωσε στην αγορά και χθες (1/7) η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Και σήμερα πραγματοποιήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία και την Περιφέρεια Αττικής εκτεταμένες τιμοληψίες σε πρατήρια καυσίμων,  σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής. Εξίσου εντατικά, συνεχίζονται οι τιμοληψίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Περιφερειών.

Γενική εικόνα και κοινή διαπίστωση, τόσο των υπηρεσιών όσο και φορέων της αγοράς, είναι ότι οι διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων στην αγορά είναι επαρκείς, οι τιμές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ τα όποια προβλήματα που παρατηρούνται είναι διαχειρίσιμα, γεγονός για το οποίο συμβάλλει η ψυχραιμία που επιδεικνύουν οι πολίτες και το αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων και επιχειρηματιών.

Υπενθυμίζουμε ότι επιχειρήσεις που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εμβάσματα στο εξωτερικό για την πληρωμή προμηθευτών και την πραγματοποίηση εισαγωγών πρέπει να απευθύνουν αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Το αίτημα κατατίθεται μέσω της εμπορικής τράπεζας με την οποία συνεργάζονται, η οποία το διαβιβάζει στην Επιτροπή. Η επικοινωνία με την τράπεζα για περισσότερες οδηγίες μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά, στο κατάστημα με το οποίο συνεργάζονται ή στον κεντρικό τηλεφωνικό αριθμό κάθε τράπεζας. Για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων, οι επιχειρήσεις μπορούν να κοινοποιούν το αντίγραφο του αιτήματος που έχουν υποβάλει στην τράπεζά τους με φαξ στην Επιτροπή στο 210-3238783.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εργάζεται εντατικά ώστε να ομαλοποιηθεί πλήρως η λειτουργία της αγοράς και να εξυπηρετούνται οι πολίτες στις καθημερινές συναλλαγές τους.

02 July 2015
Banner