Επανεντάσσονται στην Εξισωτική οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας

29 May 2020

Επανεντάσσονται στην Εξισωτική οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης επανεντάσσει τους παραγωγούς που είναι παράλληλα δικαιούχοι συντάξεων χηρείας, στο Μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Βορίδης αποκατέστησε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του ΥπΑΑΤ (Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) τροποποιώντας την απόφαση 562/2019 με την οποία οι δικαιούμενοι σύνταξης χηρείας εξαιρούνταν από το δικαίωμα να λαμβάνουν Εξισωτική Αποζημίωση του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση αποσαφηνίζεται ο όρος της «ενεργούς  επαγγελματικής  δραστηριότητας» σε σχέση με την κατηγορία κύριας σύνταξης από τον ασφαλιστικό φορέα του δικαιούχου και επανεντάσσονται στους δικαιούχους του Μέτρου 13, μετά  την ηλεκτρονική επεξεργασία - διασταύρωση των στοιχείων τους με τα δεδομένα του ΕΦΚΑ και της ΗΔΙΚΑ, οι αιτούντες παραγωγοί στους οποίους καταβάλλεται κύρια σύνταξη λόγω θανάτου από μεταβίβαση στο πρόσωπο τους, εφόσον πληρούν και τα υπόλοιπα  κριτήρια επιλεξιμότητας σύμφωνα με το Ενωσιακό και Εθνικό θεσμικό πλαίσιο.

29 May 2020
Banner
Banner