Εορταστική αγορά κρέατος: 152 παραβάσεις σε 2042 ελέγχους

13 January 2022

Εορταστική αγορά κρέατος: 152 παραβάσεις σε 2042 ελέγχους

Τη διενέργεια 2042 ελέγχων στην αγορά κρέατος, συντονισμένα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες «για πρώτη φορά» κατά τη διάρκεια των εορτών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι έλεγχοι κάλυψαν όλην την αλυσίδα διακίνησης κρέατος, το διάστημα από 15/12/2021 έως και 5/01/2022 κλιμάκια του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ και των ΔΑΟΚ και είχαν στόχο να αποτρέψουν νοθείες προϊόντων κα παράνομες ελληνοποιήσεις. Διαπιστώθηκαν 152 παραβάσεις, γεγονός που δείχνει ότι οι έλεγχοι αποδίδουν καρπούς, όπως σχολιάζει η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Διαβάστε επίσης από το περιοδικό Meta News #100 που κυκλοφορεί: Περί ελέγχων και αποτελεσματικότητας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός συνεχάρη το προσωπικό που στελέχωσε τα κλιμάκια ελέγχου, καθώς με την παρουσία τους και το έργο τους συνέβαλαν καθοριστικά στην προστασία των παραγωγών και καταναλωτών, και στη στήριξη των ελληνικών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Σπήλιου Λιβανού έχει συσταθεί ομάδα εργασίας υπό την ΓΓ του υπουργείου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου.

Σχετικά με τη σύσταση της επιτροπής, δείτε περισσότερα: «Ξεκίνησε η μάχη» – Ομάδα εργασίας για τις ελληνοποιήσεις και σαρωτικοί έλεγχοι

13 January 2022
Banner
Banner