Εντολή έναρξης των ελέγχων για την επισήμανση του κρέατος

22 November 2018

Εντολή έναρξης των ελέγχων για την επισήμανση του κρέατος

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αλυσίδα εμπορίας κρέατος ζητά με εγκύκλιό της αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 20/11 και απευθύνεται σε όλες τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων. Η εγκύκλιος, η οποία εκδόθηκε με αφορμή την "αναμενόμενη αυξημένη διακίνηση κρεάτων" ενόψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, καλεί σε εφαρμογή της ΚΥΑ 1384/41923/2018, η οποία αφορά την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος. Πρόκειται για την ΚΥΑ, η οποία επιβάλλει την αναγραφή της προέλευσης του κρέτος και στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο του ΥΠΑΑΤ γίνεται μνεία ότι "η περίοδος προσαρμογής έχει παρέλθει" και καλεί τις περιφερειακές ΔΑΟΚ, αν δεν το έχουν κάνει, να συστήσουν τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια που προβλέπει η ΚΥΑ. Μιλά μάλιστα για "απαρέγκλιτη εφαρμογή" της εν λόγω ΚΥΑ και αναφέρει ότι η ΚΥΑ στο άρθρο 8 δεν περιέχει την έννοια του "πρώτου" και "δεύτερου" ελέγχου, ούτε και την πρόβλεψη για απλή σύσταση σε διαπιστωμένες παραβάσεις.

Στην ουσία το έγγραφο αυτό του Υπουργείου, με τον πιο επίσημο και καθαρό τρόπο, καλεί σε επιβολή κυρώσεων όπου δεν έχει εφαρμοσθεί η ΚΥΑ.

 

 

22 November 2018
Banner
Banner