Ενθουσιασμός στην καναδική βιομηχανία κρέατος για τη Συμφωνία με την Ουκρανία

26 July 2016

Ενθουσιασμός στην καναδική βιομηχανία κρέατος για τη Συμφωνία με την Ουκρανία

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκε η καναδική βιομηχανία κρέατος την υπογραφή της Συμφωνίας Ελεύθερων Εμπορίου μεταξύ Καναδά και Ουκρανίας, η οποία, όπως σημειώνουν, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στις διμερείς τους σχέσεις και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και στις δύο χώρες.

Η κάθε πλευρά θα προχωρήσει τώρα τις αντίστοιχες εγχώριες διαδικασίες εφαρμογής, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.

Για την καναδική βιομηχανία κρέατος, η συμφωνία ανοίγει ένα πολύ μεγάλο πεδίο δράσης, κάτι που σημειώνει και το Συμβούλιο Καναδικού Κρέατος διά του προέδρου του, Τζο Ρέντα: «Έχουμε ένα μακροπρόθεσμο ενδιαφέρον για το εμπόριο με την Ουκρανία, όχι μόνο ως προμηθευτές κρέατος υψηλής ποιότητας στην Ουκρανία των 45 εκατ. πολιτών, αλλά και επειδή η Ουκρανία έχει πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης».

Η ανταγωνιστική πρόσβαση σε κάθε χώρα του κόσμου αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την καναδική βιομηχανία κρέατος, η οποία στηρίζεται πάρα πολύ στις εξαγωγές. Με την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας, ο Καναδάς θα έχει αδασμολόγητη πρόσβαση στην Ουκρανία για απεριόριστη ποσότητα βοείου κρέατος, καθώς και νωπού διατηρημένου με απλή ψύξη χοιρινού, αλλά και για 20.000 τόνους κατεψυγμένου χοιρινού κρέατος.

Η καναδική βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος περιλαμβάνει περίπου 400 εγκεκριμένες εγκαταστάσεις και οι επιδόσεις της είναι εντυπωσιακές: με ετήσιες πωλήσεις 23,6 δις. δολ., με εξαγωγές βόειου κρέατος αξίας 2,2 δισ. δολ., με εξαγωγές χοιρινού αξίας 3,4 δισ. δολ. και με 65.000 θέσεις εργασίας, η καναδική βιομηχανία κρέατος είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα του τομέα μεταποίησης τροφίμων της χώρας αυτής.

Πηγή: ThePigSite

26 July 2016
Banner
Banner