ΕΝΠΕ: Σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκοτόπων

20 December 2017

ΕΝΠΕ: Σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκοτόπων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκοτόπων, υποστηρίζει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η οποία υπογραμμίζει ότι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να τίθεται πλέον σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας που το ίδιο το ΥΠΑΑΤ έχει θέσει για ολοκλήρωσή τους ως το τέλος του 2018.

Σε επιστολή που απέστειλε υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ ο Πρόεδρός της και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνη, επισημαίνει: «Στην τελευταία μας συνάντηση το Σεπτέμβριο του 2017 είχαμε συμφωνήσει σ’ έναν οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα που χρειάζεται να δρομολογήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου οι Περιφέρειες να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το εξαιρετικά δύσκολο έργο της εκπόνησης των μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ανέλαβε να μεριμνήσει για να
- υπάρξει σχέδιο – οδηγός για την κατάρτιση των προδιαγραφών των Διαχειριστικών Σχεδίων,
- εξευρεθεί τρόπος χρηματοδότησης των μελετών από το Πράσινο Ταμείο,
- διασφαλιστεί η διαδικασία δημοπράτησης των βοσκήσιμων γαιών ανά Δήμο.
Ωστόσο, αν και παρήλθε διάστημα τριών μηνών, το Υπουργείο δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας που το ίδιο έχει θέσει για ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων ως το τέλος του 2018. Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε και να παρακαλέσουμε θερμά για τις άμεσες ενέργειές σας στο πλαίσιο αυτών που συμφωνήσαμε το Σεπτέμβριο 2017».

20 December 2017
Banner