Ενίσχυση στο ρεύμα, 6% ΦΠΑ στο κρέας, αναστολές πληρωμών ζητούν οι κρεοπώλες της Αθήνας

24 March 2022

Ενίσχυση στο ρεύμα, 6% ΦΠΑ στο κρέας, αναστολές πληρωμών ζητούν οι κρεοπώλες της Αθήνας

Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου των κρεοπωλών ζητά για άλλη μια φορά η Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας - Αττικής «Οι Ταξιάρχες», λαμβάνοντας αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για ενίσχυση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βοήθημα για την ενέργεια και τα καύσιμα.

Με επιστολή που έστειλε η Ένωση στις 23/3 στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη εκθέτει τα αιτήματά της και ζητά «να βρεθούν άμεσα λύσεις για τη βιωσιμότητα άνω των 2.000 καταστημάτων εντός της Αττικής, με 10.000 εργαζόμενους», τονίζοντας ότι «είναι ένας κλάδος που άντεξε και βγήκε πιο δυνατός από τη δεκαετή οικονοπμική κρίση και την διετή υγειονομική κρίση, με μηδενική ανεργία».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή τα κρεοπωλεία της Αθήνας και του Νομού Αττικής διακινούν το 40% του κρέατος πανελλαδικά, ενώ «συνδράμουν και στηρίζουν, εδώ και δεκαετίες, με τη σωστή εμπορία του κρέατος, την ελληνική κτηνοτροφία και πάνω από όλα τον έλληνα καταναλωτή».

Τι ζητούν

Οι Αθηναίοι κρεοπώλες ζητούν:

  1. ενίσχυση για το ηλεκτρικό ρεύμα, με μεγαλύτερο ποσοστό, ανάλογο των αρτοποιών, γιατί λόγω της χρήσης κοστοβόρων ψυκτικών μονάδων και μηχανημάτων κοπής (κρεατομηχανών κλπ) το ενεργειακό κόστος στα καταστήματά μας είναι πλέον πολύ μεγάλο και δυσβάσταχτο.
  2. μείωση του ΦΠΑ στο 6% όσο κρατήσει όλη αυτή η αυξητική κρίση στα είδη πρώτης ανάγκης, ειδικά στο κρέας που από την αρχή του χρόνου πλησιάζει το 25% σε όλα τα είδη, έχοντας τη δυνατότητα που σας δίνει η Ε.Ε. με την αναθεώρηση της οδηγίας για το ΦΠΑ (2006/112/ΕΚ).
  3. αναστολή πληρωμών μέχρι το τέλος του 2022 προς τα ασφαλιστικά ταμεία και υπόχρεων δόσεων ως προτς τις τρ΄παεζες και δημόσια ταμεία.
24 March 2022
Banner
Banner