Ενίσχυση των σχέσεων στα αγροδιατροφικά, και με την Παλαιστινιακή Αρχή

04 August 2016

Ενίσχυση των σχέσεων στα αγροδιατροφικά, και με την Παλαιστινιακή Αρχή

Στις δυνατότητες ενίσχυσης της υφιστάμενης συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα επικεντρώθηκε η συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας που είχε σήμερα ο αν. υπουργός ΥΠΑΑΤ Μ. Μπόλαρης με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ: «Η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της άριστης υφιστάμενης σχέσης μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Παλαιστινιακής Αρχής, με ιστορικούς και φιλικούς δεσμούς, επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ενίσχυσης της υφιστάμενης συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν θέματα που αφορούν στις εκατέρωθεν εξαγωγές και επενδύσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, τις προοπτικές ενίσχυσής τους, την επιστημονική συνεργασία για μεταφορά γνώσης και το εμπόριο, εισαγωγικό και εξαγωγικό.

Επιπλέον συζητήθηκε η Συμφωνία που υπεγράφη στις 9 Νοεμβρίου 1999 μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας και της Παλαιστινιακής Αρχής και που αφορούσε στην ενίσχυση της απορροφητικότητας εργατικού δυναμικού και την επισιτιστική ασφάλεια στην Παλαιστινιακή Αρχή. Σε συνέχεια αυτού, συζητήθηκε η σύγκληση της Μεικτής Επιτροπής Γεωργίας για από κοινού συνεργασία και διαμόρφωση ενός διετούς σχεδίου δράσης προς ενεργοποίηση της εν λόγω Συμφωνίας προς όφελος και των δύο πλευρών.

Ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής προσκάλεσε τον αν. υπουργό ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον αγροδιατροφικό τομέα σε επίσκεψη στη Ραμάλα».

Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι αναμφισβήτητα αναγκαία για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Όμως μετά τις αντίστοιχες, αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος διμερείς επαφές με την ισραηλινή κυβέρνηση και με δεδομένες τις μεγάλες και φονικές εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων, είναι ερωτηματικό πώς μπορεί να ισορροπεί κανείς πατώντας σε δύο αποκλίνουσας πορείας βάρκες. Το μέλλον και η πράξη θα δείξουν…

04 August 2016
Banner
Banner