Με ενισχυμένη πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την αδειοδότηση

30 November 2016

Με ενισχυμένη πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την αδειοδότηση

Δεκτό, κατά πλειοψηφία, έκανε η Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που συμπεριλαμβάνεται (και αυτό) στα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής. Η Ν.Δ. καταψήφισε, κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου, αλλά υπερψήφισε αρκετές διατάξεις εκτιμώντας ότι ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, επανέλαβε ότι η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, έχει στόχο να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για τους επενδυτές, που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται, ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης, συμπεριλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της β' αξιολόγησης. Υπενθυμίζουμε ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πέρασε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής ένα ακόμη νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομίας, σχετικά με τις διαδικασίες σύστασης επιχειρήσεων, προαπαιτούμενο και αυτό για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Για το νομοσχέδιο που απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης και ανοίγει το δρόμο για την εμπλοκή ιδιωτών στους σχετικούς ελέγχους, δες προηγούμενες αναρτήσεις του meatnews.gr εδώ και εδώ.

30 November 2016
Banner
Banner