Ένας κρεοπώλης εκπαιδεύει φοιτητές ΤΕΙ

18 January 2019

Ένας κρεοπώλης εκπαιδεύει φοιτητές ΤΕΙ

Την ευκαιρία να μπουν οι ίδιοι στην πράξη της κρεοδημιουργίας είχαν την Πέμπτη 10/1, σαράντα φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ Καλαμάτας, που σπουδάζουν στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.


Και σε ρόλο εκπαιδευτή ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Μεσσηνίας

Τεταρτοετείς όλοι στις σπουδές τους, συνεργάστηκαν με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Μεσσηνίας Δημήτρη Γαλανάκη και χωρισμένοι σε δύο τμήματα έπρεπε να παρασκευάσουν λουκάνικα από χοιρινό και κοτόπουλο. Τους δόθηκαν τα υλικά, κρέας και μπαχαρικά, αναλογίες για 10 κιλά κρέας ανά είδος, και οι ίδιοι παρασκεύασαν, υπό την καθοδήγηση του κ. Γαλανάκη, τα λουκάνικα τα οποία στο τέλος βέβαια τα δοκίμασαν, καθώς είναι πολύ σημαντικό να γεύεσαι τον καρπό των κόπων σου, όπως λένε.

Σημειώνεται ότι όλα τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έκαναν πολλές ερωτήσεις, όμως μεγαλύτερη και πιο ενεργή συμμετοχή επέδειξαν για άλλη μια φορά οι φοιτήτριες.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο πραγματοποιείται για πέντε χρόνια, πάντα σε τεταρτοετείς φοιτητές σε συνεργασία του ΤΕΙ με τον πρόεδρο των κρεοπωλών Μεσσηνίας, ενώ φέτος βοήθησε και ο πρωτοετής φοιτητής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καλαμάτας, Μιχάλης Τικέλλης, γιος του κρεοπώλη Στέφανου Τικέλλη, που είναι και ταμίας του σωματείου κρεοπωλών Αθήνας.

18 January 2019
Banner
Banner