Ένα Meat Cafe στο Καρπενήσι

30 December 2019

Ένα Meat Cafe στο Καρπενήσι

Related Articles

Ένα διαφορετικό κατάστημα λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στο Καρπενήσι. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κρεοπωλείο που διαθέτει και αίθουσα… καφέ.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Meat News, Νο 76 (Νοέμβριος 2019)

Το Κρεοπωλείο ’52 Ευάγγελος Μαυραγάνης είναι ένα σύγχρονο κατάστημα με μοντέρνα σχεδίαση, αλλά και με εμφανή τα σημάδια της παράδοσης. Βρίσκεται λίγο έξω από το Καρπενήσι, σε μια περιοχή που φημίζεται για την ποιότητα των κρεάτων και των κρεατοσκευασμάτων. Σε ένα χώρο μεγαλύτερο από 180 τετραγωνικά μέτρα («το μεγαλύτερο κρεοπωλείο στην Ευρυτανία», όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του) υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να τηρούνται όλες οι απαιτήσεις υγιεινής και χειρισμού κρέατος.

Το κατάστημα διαθέτει μια τεράστια ποικιλία κρεάτων και παρασκευασμάτων κρέατος, υπάρχει ξεχωριστό τμήμα ντόπιων τυριών, τμήμα παραδοσιακών προϊόντων Ευρυτανίας. Ξεχωρίζει ένας επιβλητικός χώρος για την προετοιμασία και την πώληση κρεάτων ωρίμανσης.

Αυτό όμως που δίνει άλλο χρώμα στο κατάστημα είναι ο συνδυασμός του με μια αίθουσα καφέ, η οποία διαθέτει άνετους και πρωτοπόρους σχεδιαστικά χώρους, τζάκι και άνετο πάρκινγκ. Η αίθουσα σχεδιάστηκε να λειτουργεί τόσο παράλληλα με το κρεοπωλείο, προσφέροντας τη μοναδική εμπειρία ο πελάτης περιμένοντας την ολοκλήρωση της παραγγελίας του να απολαμβάνει τον καφέ, το αναψυκτικό, το ούζο ή το τσίπουρο, αλλά και ανεξάρτητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους θαμώνες και ιδιαίτερα στους κρεατοφάγους να γευτούν παράλληλα γευστικές εκπλήξεις.

Η ιδέα ήταν απλή. «Με τους πελάτες μας έχουμε αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης. Πάντα λέγαμε, ‘πότε θα πιούμε έναν καφέ’ με φίλους πελάτες και το κάναμε πράξη», μας λέει η κυρία Ντίνα Μαυραγάνη. Είναι κάτι που το «σηκώνει» και ο χώρος. Το κατάστημα βρίσκεται 2 χιλιόμετρα έξω από την πόλη και ο πελάτης συνδυάζει τα ψώνια του με έναν καφέ.

Τρίτη γενιά

Το 1952 ο παππούς Βαγγέλης Μαυραγάνης ίδρυσε στο Καρπενήσι το πρώτο παραδοσιακό κρεοπωλείο. Από εκεί έλκει το όνομά του το σημερινό κατάστημα, από τον συνονόματο εγγονό, ο οποίος διδάχθηκε την τέχνη του κρέατος από μικρό παιδί, δίπλα στον πατέρα του Τάκη Μαυραγάνη, γνωστό κρεοπώλη για δεκαετίες στο Καρπενήσι, γιο και συνεχιστή του ιδρυτή του Κρεοπωλείου ’52.

Η ιστορία του ονόματος, η παράδοση και η μακρόχρονη σύνδεση με τον κλάδο του κρέατος, αποτέλεσε τη στέρεα βάση για να φτιαχτεί αυτό το νέο κατάστημα, που εξελίσσει το ρόλο του παραδοσιακού κρεοπωλείου.

Στο κατάστημα διατίθενται τα φημισμένα παραδοσιακά λουκάνικα Ευρυτανίας, τα οποία είναι ιδίας παραγωγής του καταστήματος και παρασκευάζονται χωρίς συντηρητικά. Επίσης, διατίθενται κρεατοπαρασκευάσματα, όπως κεφτεδάκια, μπιφτέκια και μπιφτέκια κοτόπουλου, σνίτσελ, κεμπάπ, σουτζουκάκια, χοιρινή τηγανιά και άλλα. Όλα γίνονται με αγάπη και μεράκι και συσκευάζονται επιτόπου μπροστά στον πελάτη.

30 December 2019
Banner
Banner