Εμμένουν στη διαφωνία τους για τον ακατάσχετο λογαριασμό οι δανειστές

02 November 2016

Εμμένουν στη διαφωνία τους για τον ακατάσχετο λογαριασμό οι δανειστές

Στον «αέρα» εξακολουθεί να βρίσκεται η θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, καθώς οι δανειστές επιμένουν στη σκληρή γραμμή θεωρώντας «χαριστική» τη σχετική πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Οι συζητήσεις πάντως συνεχίζονται τις ημέρες αυτές με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, και η προοπτική που θέλει να χαράξει η ελληνική κυβέρνηση είναι να έχει βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών πριν από τις 14 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των «Θεσμών». Στόχος βέβαια είναι να έχει κλείσει η εκκρεμότητα για να προωθηθεί το σχετικό σχέδιο νόμου και να ξεκινήσει η εφαρμογή του από τις αρχές του 2017.

Η κυβερνητική επιδίωξη για τον ακατάσχετο λογαριασμό είναι να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν POS κατά τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, καθώς εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί τεράστια ώθηση στα μηχανήματα αυτά και θα αποτελέσουν έτσι σημαντικό ανάχωμα στη φοροδιαφυγή. Οι δανειστές από την πλευρά τους φαίνεται ότι δεν συζητούν τη θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού, επιμένοντας ότι λειτουργεί εις βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και κυρίως των υγιών επιχειρήσεων που ανταποκρίνονται σε όλες τις υποχρεώσεις τους.

Για το θέμα αυτό πάντως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι χωρίς τον ακατάσχετο λογαριασμό δεν μπορεί να προχωρήσει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά και ότι σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές. Ίδωμεν…

[Με πληροφορίες από naftemporiki.gr και real.gr]

02 November 2016
Banner
Banner