Ελληνοποιήσεις και τιμές στο επίκεντρο της συνάντησης Τσιρώνη με ομάδες παραγωγών

23 November 2017

Ελληνοποιήσεις και τιμές στο επίκεντρο της συνάντησης Τσιρώνη με ομάδες παραγωγών

Με παραγωγούς και κτηνοτρόφους της Αταλάντης συναντήθηκε την Τετάρτη 22/11 ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης. Ο κ. Τσιρώνης βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας και Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Λοκρών με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως το κόστος παραγωγής, η παραγωγή βιολογικών προϊόντων σε περιοχές Natura, τα προϊόντα ΠΟΠ, η  κατανομή των βοσκότοπων με τεχνική λύση, η σύγκλιση κατόχων ιστορικών δικαιωμάτων με τους νέους και νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους, η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, οι παράνομες ελληνοποιήσεις ζώων και η αντιμετώπιση με ψηφιακή καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου και οι τιμές γάλακτος και κρέατος. Όσον αφορά στις ζημιές ζωικού κεφαλαίου από λύκο και αγριογούρουνα και τις αντίστοιχες αποζημιώσεις, ο Αν. Υπουργός ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουνε ληφθεί, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο.

Τέλος, ο Γιάννης Τσιρώνης επικρότησε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για σύσταση ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, τονίζοντας την πάγια θέση του για ανάπτυξη της συνεργατικής οικονομίας.

23 November 2017
Banner
Banner