Ενίσχυση της ελληνο-ολλανδικής συνεργασίας στον τομέα της αγροδιατροφής

23 February 2021

Ενίσχυση της ελληνο-ολλανδικής συνεργασίας στον τομέα της αγροδιατροφής

Για την προώθηση συγκεκριμένων στοχευμένων πρωτοβουλιών και δράσεων για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα μεταξύ της Ελλάδας και της Ολλανδίας συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός και η πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα Stella Ronner-Grubačić.

Δεδομένης της σημασίας των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροδιατροφικό τομέα, ο Έλληνας Υπουργός και η Ολλανδή Πρέσβειρα συζήτησαν για τα επόμενα βήματα που θα διευκολύνουν την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα καθώς και την ενίσχυση συνεργιών και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας σε κλάδους όπως η γεωργία και οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθεί και θα ενδυναμωθεί περαιτέρω η λειτουργία της ομάδας εργασίας για αγροδιατροφικά ζητήματα μεταξύ ΥΠΑΑΤ και Ολλανδικής Πρεσβείας.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Λιβανός προσέφερε στην Πρέσβειρα της Ολλανδίας μια κασετίνα με τοπικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας.

23 February 2021
Banner
Banner