ΕΛΓΟ: Δωρεάν Φέτα σε φιλανθρωπικές Οργανώσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ

29 July 2020

ΕΛΓΟ: Δωρεάν  Φέτα σε φιλανθρωπικές Οργανώσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Περισσότερα από 1.500 κιλά Φέτας δόθηκαν δωρεάν σε έξι φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στην Αμερική, με απόφαση της Διοίκησης του  ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η ποσότητα που διανεμήθηκε προβλεπόταν να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες δράσεις προβολής της Φέτας, στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη  Γερμανία, στις  ΗΠΑ και στον Καναδά, μέσω των ενεργειών που προβλέπονται στα ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ,  αλλά λόγω της πανδημίας COVID -19 οι δράσεις ανεστάλησαν.

Έτσι, όπως ανακοινώνει ο ΕΛΓΟ, οι ποσότητες που δεν διατέθηκαν στις δράσεις προβολής της Φέτας, μοιράστηκαν στις  Ιερές  Μητροπόλεις α) Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως και β) Λαγκαδά, Κλητής και Ρεντίνης στη Θεσσαλονίκη, γ) στον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό  «Κιβωτός του Κόσμου» και δ) στο  ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» στο Βόλο.

Στη Νέα Υόρκη οι ποσότητες διανεμήθηκαν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα City Meals on Wheels και στο Archdiocesan Cathedral Philoptochos Society της Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής.

Αναλυτικότερα οι δωρεάν ποσότητες που χορηγήθηκαν ήταν οι ακόλουθες:

  • 450 κιλάστη Μητρόπολη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης
  • 425 κιλάστη Μητρόπολη Λαγκαδά, Κλητής και Ρεντίνης Θεσσαλονίκης
  • 200 κιλά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου» στο Βόλο
  • 300 κιλάστο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» στο Βόλο
  • 80 κιλά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Archdiocesan Cathedral Philoptochos Society της Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής
  • 57 κιλά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα City Meals on Wheels της Νέας Υόρκης

Στην όλη προσπάθεια σημαντική ήταν η συμβολή τριών προσώπων: του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μεταφορών Δυτικής Θεσσαλονίκης και αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ Θεόδωρου Αγγελίδη, του Προϊσταμένου του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αλμυρού, Παναγιώτη Μιχαλακόπουλου και του Προϊσταμένου του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη, Σύμβουλου ΟΕΥ Α΄, Γιώργου Μιχαηλίδη.

29 July 2020
Banner
Banner