Έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά για «ελληνοποιήσεις» στα αμνοερίφια και τα αυγά

19 April 2022

Έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά για «ελληνοποιήσεις» στα αμνοερίφια και τα αυγά

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκαν σήμερα Μεγάλη Τρίτη από νωρίς το πρωί μεικτά κλιμάκια ελέγχου, αποτελούμενα από στελέχη της ΔΙΜΕΑ, του Τμήματος Κτηνιατρικής και του Λιμενικού Σώματος. Στόχος η αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων και αυγών εν όψει του Πάσχα.

Επί τόπου βρέθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, ο Κλαδάρχης Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων Γιώργος Σκανδάλης και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Σπύρος Ευαγγελίδης.

Οι Γενικοί Γραμματείς τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της εγρήγορσης, ευχαρίστησαν τα μέλη των κλιμακίων για τον ζήλο και την ευσυνειδησία με την οποία εργάζονται επί 24ωρου βάσεως και τα συνεχάρησαν για το έργο τους.

Υπό τον συντονισμό Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, με υπεύθυνη τη Γενική Γραμματέα Χριστιάνα Καλογήρου και Επιχειρησιακή Συντονίστρια την κτηνίατρο Αναστασία Χαραλαμποπούλου, με τη συμμετοχή των μεικτών κλιμακίων της ΔΙΜΕΑ, του ΣΔΟΕ, της ΕΛΑΣ, του Λ.Σ. της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, των Τελωνείων, των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ, πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι στα σημεία εισόδου της Χώρας, στους κεντρικούς οδικούς άξονες, σε σφαγεία και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σε κεντρικές αγορές, σε κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ, με στόχο να αποτραπούν «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών.

19 April 2022
Banner
Banner