Εκτός προγραμμάτων ενίσχυσης οι αυτοαπασχολούμενοι

13 October 2020

Εκτός προγραμμάτων ενίσχυσης οι αυτοαπασχολούμενοι

Μια σημαντική αδικία επισημαίνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθήνας σε σχέση με τα προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης που υλοποιούν οι Περιφέρειες. Αν και ένα σημαντικό μέρος της βοήθειας θα προέλθει από κοινοτικά προγράμματα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, τελικά δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτά τα προγράμματα οι αυτοαπασχολούμενοι. Για το μείζον αυτό θέμα της τόνωσης της επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε δήλωση του τονίζει την πρόθεση του Ε.Ε.Α. να συνεχίσει την μάχη για τη δικαίωση όσων μένουν εκτός προγραμμάτων:

«Ως Ε.Ε.Α. διαπιστώνουμε μία κατάφωρη αδικία. Οι αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή το 60% των επιχειρήσεων της χώρας, δεν μπορεί να λάβει βοήθεια μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων που υλοποιούν οι Περιφέρειες της χώρας. Παρά την αγαστή συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, για την ώρα υπάρχει αδιέξοδο και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι έχουν εξαιρεθεί από αυτά τα προγράμματα.

Δεσμεύομαι ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα συνεχίσει τη μάχη, προκειμένου να έχουν όλοι οι συνάδελφοι μας τη δυνατότητα χρηματοδότησης σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, που λόγω της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις και να οδηγηθούν στην ανεργία πολλαπλάσιοι εργαζόμενοι. Η μόνη ρεαλιστική λύση αυτή την στιγμή –και μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα- είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων από την Πολιτεία, μέσω επιχορήγησης ύψους 3.000, 5.000 ή 10.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος κάθε επιχείρησης. Είναι κομβικό και για την οικονομία μας αλλά και για την κοινωνία, αυτό το κρίσιμο διάστημα μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, να στηριχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ώστε να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της ύφεσης».

13 October 2020
Banner
Banner