Εκτός λειτουργίας από τον Σεπτέμβριο τα δημοτικά σφαγεία Ζακύνθου

04 December 2017

Εκτός λειτουργίας από τον Σεπτέμβριο τα δημοτικά σφαγεία Ζακύνθου

Λίγο πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου, τα δημοτικά σφαγεία Ζακύνθου παραμένουν κλειστά, ενώ οι πρώτες εργασίες που αφορούσαν κάποιες άμεσες και κατεπείγουσες παρεμβάσεις –κυρίως στην στέγη– ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει, αναφέρει ρεπορτάζ της Μαριλένας Παπαδάτου στην ιστοσελίδα ermisnews.gr.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, τα δημοτικά σφαγεία στα Λαζαρέτα, που είναι τα μοναδικά σφαγεία σε ένα νησί όπου διατηρείται μια αξιόλογη κτηνοτροφική παραγωγή, παραμένουν εκτός λειτουργίας από την αρχή του Σεπτέμβρη, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον στον κατάλογο των λειτουργούντων – εγκεκριμένων σφαγείων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μόλις πρόσφατα ο Δήμος προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση εργασιών συνολικού ύψους 12.000 ευρώ για άμεσες παρεμβάσεις, ορίστηκε ανάδοχος αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει υπογραφεί σύμβαση για την εγκατάσταση του εργολάβου στο χώρο. Το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου και εγκρίθηκε η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η υλοποίηση της μελέτης συνολικού ύψους 150.000 Ευρώ που ζητήθηκε από το Δήμο Ζακύνθου και υποβλήθηκε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων που προβλέπει προκειμένου τα σφαγεία να συμπεριληφθούν και πάλι στον κατάλογο του Υπουργείου.

Όπως έχει αναφερθεί και πάλι σε πρόσφατο δημοσίευμα του –Ε- η επαναλειτουργία των σφαγείων γίνεται αυτή την περίοδο πολύ πιο πιεστική, όχι μόνο γιατί λόγω γιορτών η ζήτηση στην αγορά αυξάνεται αλλά και γιατί αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αμνοερίφια που διατηρούν σε μικρό αριθμό κτηνοτρόφοι και είναι εξαιρετικά ασύμφορη η μεταφορά τους εκτός Ζακύνθου για να γίνει η σφαγή στην Πελοπόννησο.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα μοναδικά σφαγεία κλείνουν αφού οι εκκρεμότητες με τις αδειοδοτήσεις είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια.

[Πηγή: ermisnews.gr]

04 December 2017
Banner
Banner