Έκθεση: Eλληνικές αυτόχθονες φυλές ζώων- Ένας κρυμμένος θησαυρός

04 May 2022

Έκθεση: Eλληνικές αυτόχθονες φυλές ζώων- Ένας κρυμμένος θησαυρός

Το Δίκτυο Προστασίας Αυτόχθονων Αγροτικών Ζώων «Αμάλθεια» διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα: «Eλληνικές αυτόχθονες φυλές ζώων- Ένας κρυμμένος θησαυρός», πιστή στο όραμα και στις θέσεις της, που είναι να αντιστρέψει την ταχεία απώλεια του γενετικού πλούτου σε όλες τις ελληνικές αυτόχθονες φυλές κατοικιδίων ζώων και ζώων κτηνοτροφίας, καθώς και να προωθήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αξία τους και την επανένταξή τους στις δραστηριότητες των τοπικών κοινοτήτων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, λαμβάνει χώρα η έκθεση η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τις 3 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, στο Θησείο.

Στην έκθεση, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων, θα δούμε έργα του γνωστού καλλιτέχνη Jason Roberts.

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης αποτυπώνει με ρεαλισμό, αισθητική και σεβασμό στο αντικείμενο που καταπιάνεται, αναδεικνύοντας τις αυτόχθονες φυλές της ελληνικής γης, με σκίτσα και φωτογραφίες. Τα ζώα της Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής έχουν ιδιαίτερη θέση στα έργα του Jason Roberts, δηλώνοντας εμφατικά τον ζωικό πλούτο της υπαίθρου της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης: Και έργο τέχνης η Ελληνική Βραχυκερατική

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι:

Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00-15:00. (Δευτέρα κλειστά)

Στην έκθεση περιλαμβάνονται:

🔸Σάββατο, 7 Μαΐου, 18:00-21:00: Εγκαίνια.

🔸Σάββατο, 14 Μαΐου, 16:00-19:00: Παρουσίαση της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικης Φυλής Βοοειδών.

🔸Σάββατο, 21 Μαΐου, 11:00-15:00: Παρουσίαση 2 παιδικών βιβλίων σχετικά με τις σπάνιες ελληνικές φυλές μικρόσωμων αλόγων Σκύρου και Ρόδου αντίστοιχα, «Το Αλογάκι» και ο «Μικρός Ονειροπόλος-Μεγάλος Αρχηγός».

04 May 2022
Banner
Banner