Εκδηλώσεις και δράσεις του ΕΛΓΟ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Zootechnia 2019

29 January 2019

Εκδηλώσεις και δράσεις του ΕΛΓΟ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Zootechnia 2019

Στην 11η ZOOTECHNIA που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, διοργανώνοντας παράλληλα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

ΚΛΙΚ στην εικόνα για μεγέθυνση

- Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών με τίτλο: «Εκτροφή προβάτων και αιγών: Τι πρέπει να ξέρω;». Το βιβλίο θα προλογίσει η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου. Για το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητής Νικόλαος Κατής, ο πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ‘Ένωσης Κτηνοτρόφων Κ. Καμπούρης, κι επίσης ο Αντώνης Ζδράγκας, Διευθυντής του ΙΚΕ και ο Γιάννης Χανιωτάκης, Senior Director της Αγροτικής Τραπεζικής. Η βιβλιοπαρουσίαση θα ξεκινήσει στις 13:30 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 8 stand 5 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συνδιοργανώνει με το ΓΕΩΤΕΕ ημερίδα με θέμα: «Φέτα, το εθνικό μας προϊόν: Προβλήματα και Προοπτικές» στην αίθουσα Α΄ του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Γερμανός», στο περίπτερο 8, ώρα 11:00 π.μ. Εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

Σημειώνεται ότι όλες τις ημέρες της έκθεσης στο χώρο του περιπτέρου 8 - stand 5, σπουδαστές και καθηγητές της Αβερωφείου ΕΠΑΣ Λάρισας, θα παρουσιάζουν στο κοινό μία πρωτότυπη δικής τους κατασκευής συσκευή, η οποία με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος δημιουργεί κυψέλες από φελιζόλ. Επίσης θα υπάρχει και μια γυάλινη κυψέλη και ένα ειδικό μικροσκόπιο, όπου με τη βοήθεια των ερευνητών του τμήματος Μελισσοκομίας, οι ενδιαφερόμενοι θα μυηθούν στα μυστικά των μελισσών.

29 January 2019
Banner