Οι Ειδικές Υπηρεσίες του ΠΑΑ 2014-2020 στην 11η ZOOTECHNIA 2019

05 February 2019

Οι Ειδικές Υπηρεσίες του ΠΑΑ 2014-2020 στην 11η ZOOTECHNIA 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις των Ειδικών Υπηρεσιών του ΠΑΑ 2014-2020 στην 11η ZOOTECHNIA 2019, από τις 31 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου 2019, στο Δ.Ε.Σ.Κ. Θεσσαλονίκης, με κεντρικό θέμα «Τα πλεονεκτήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας: δυναμικό όχημα για την κατάρτιση μιας στρατηγικής για την ελληνική γαστρονομία».

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, από τις 31 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου 2019, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Περιπτέρου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις των Αγροτικών Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών που συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 σχετικά με τη διατήρηση των αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων, τη γενετική βελτίωση των ζωικών πόρων, για την αξία και το μέλλον των ελληνικών φυλών μέσα από τη γαστρονομία, τις προοπτικές της αιγοπροβατοτροφίας μέσα από την ανάδειξη της αξίας τους στην υγιεινή διατροφή και τη γαστρονομία, τις νέες προκλήσεις της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς που υπαγορεύουν μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την ελληνική γαστρονομία.

Η παρουσίαση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς ο οποίος, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται στην εκτροφή της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής και οι γευστικές συνταγές μαγειρεμένες με μοσχάρι Ελληνικής Κόκκινης Φυλής από τον chef Γιώργο Παλησίδη αποτέλεσαν το επιστέγασμα των εκδηλώσεων.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα συντονισμένων ενεργειών μεταξύ της πολιτείας με τις διάφορες υπηρεσίες και φορείς της, των κτηνοτρόφων και των τοπικών κοινωνιών, της βιομηχανίας τροφίμων, εστίασης και τουρισμού, προκειμένου τα προϊόντα της κτηνοτροφίας, κυρίως της αιγοπροβατοτροφίας, να διακριθούν στον διεθνή ανταγωνισμό, μέσα από μία στρατηγική διαφοροποίησης και ανάδειξης του αξιακού περιεχομένου του παραγωγικού μας πολιτισμού.

05 February 2019
Banner
Banner