Έγκριση των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης, ζητούν οι αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας

28 January 2021

Έγκριση των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης, ζητούν οι αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας

Την έγκριση όλων των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης, με την παροχή επιπλέον κονδυλίων, ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, με υπόμνημά της που απευθύνει στον Σπ. Λιβανό και κοινοποιεί στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στους υφυπουργούς ΑΑ&Τ φ. Αραμπατζή και Γ. Οικονόμου, στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και στους βουλευτές των κομμάτων, η Συντονιστική  Επιτροπή Αγροτών Κεντρικής Ελλάδας αναδεικνύει ένα σημαντικό ζήτημα: αυτό των αγροτών που, ενώ έκαναν αίτηση για τα Σχέδια Βελτίωσης και εγκρίθηκαν, εν τούτοις ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχουν κονδύλια, και βρέθηκαν επιλαχόντες.

Στο υπόμνημα αναφέρεται ότι όταν βγήκε η προκήρυξη το 2018, «είχε να βγει από το 2011 και γι’ αυτό υπήρχαν τόσοι πολλοί αγρότες, οι οποίοι όμως θέλουν να επενδύσουν πραγματικά και να μείνουν στο τόπο τους, στα χωριά τους».

Οι αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας προτείνουν «να μεταφερθούν κονδύλια από το απερχόμενο ΠΑΑ, το νέο ΠΑΑ, αλλά και από εθνικούς πόρους, όπως βρέθηκαν κονδύλια για την εξισωτική αποζημίωση ή τον κορωνοϊό· με παρόμοιο τρόπο μπορούν να βρεθούν για τα σχέδια βελτίωσης».

28 January 2021
Banner
Banner