Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Βαγγέλης Μπασιάκος

17 February 2017

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Βαγγέλης Μπασιάκος

Related Articles

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μπασιάκος, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου. Γεννημένος το 1954, ο Β. Μπασιάκος είχε διατελέσει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (2004-2007), και υφυπουργός Γεωργίας (1992-1993). Εκλεγόταν βουλευτής Βοιωτίας από το 1989.

Τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη σύζυγο του πρώην υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του βουλευτή εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω του λογαριασμού του στο twitter. «Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην παράταξη που υπηρέτησε», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την πατρίδα μας, Βαγγέλη Μπασιάκου. Υπηρέτησε, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός των κυβερνήσεών της, τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας. Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν τον δημόσιο βίο. Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και τη μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βοιωτία. Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Στην γυναίκα του, Βικεντία, τον γιο του Θανάση-Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

«Είναι βαθύτατη η θλίψη για την αδόκητη απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, για την απώλεια του Ευάγγελου Μπασιάκου. «Εκλεγόμενος συνεχώς, από το 1989, κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα με το ήθος του, τον μετριοπαθή λόγο του, την πολιτική και επιστημονική συγκρότησή του. Εκ μέρους της Βουλής και προσωπικώς, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του», σημειώνει ο κ. Βούτσης.

Την οδύνη του για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ., Βαγγέλη Μπασιάκου, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Βαγγέλη Μπασιάκο. Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

17 February 2017
Banner
Banner