Η τάση για ευκολία και το ηλεκτρονικό εμπόριο απογειώνουν την αγορά επεξεργασμένου κρέατος μέχρι το 2023

03 October 2019

Η τάση για ευκολία και το ηλεκτρονικό εμπόριο απογειώνουν την αγορά επεξεργασμένου κρέατος μέχρι το 2023

Η παγκόσμια αγορά του κόκκινου επεξεργασμένου κρέατος προβλέπεται ότι θα φθάσει στα 668 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023, σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 9%. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μια νέα έκθεση της TechNavio Research, που εξηγεί ότι ένας βασικός παράγοντας γι’ αυτή την εξέλιξη, είναι η αύξηση της ζήτησης για τρόφιμα εύκολα στην ετοιμασία και κατανάλωση.

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού ήταν το 2018 η κύρια πηγή ζήτησης για προϊόντα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος αντιπροσωπεύοντας το 34% της παγκόσμιας αγοράς. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των καταστημάτων οργανωμένου λιανεμπορίου στην περιοχή αυτή.

Την αγορά επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος οδηγεί η αύξηση της ζήτησης γι’ αυτά που ονομάζονται τρόφιμα ευκολίας, όσα δηλαδή περιλαμβάνονται στις κατηγορίες «εύκολο μαγείρεμα» «έτοιμο προς κατανάλωση», λένε οι συντελεστές της έκθεσης και εξηγούν ότι μια αύξηση στην κουλτούρα ηλεκτρονικού εμπορίου και η εύκολη διαθεσιμότητα τροφίμων με το πάτημα ενός πλήκτρου στον υπολογιστή θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στη ζήτηση για τρόφιμα ευκολίας.

03 October 2019
Banner