Ενημέρωση για ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης στην αγροδιατροφή από το ΕΙΤ Food

16 September 2019

Ενημέρωση για ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης στην αγροδιατροφή από το ΕΙΤ Food

Χρηματοδοτικά εργαλεία και ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής, παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο τομέας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT Food). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, στο Περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας.

Το EIT Food Hub στην Ελλάδα παρουσίασε στο κοινό την κορυφαία πρωτοβουλία καινοτομίας στην Ευρώπη στον τομέα των τροφίμων. Στην εκδήλωση η Lara Rodriguez, Project Manager του EIT Food μίλησε για τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης που προσφέρει και τους στρατηγικούς στόχους του οργανισμού.

Στην συνέχεια ο Μιχάλης Σεμπεθάι, από την Beenotes μίλησε για την υποστήριξη και την καθοδήγηση που έχει λάβει η εταιρία από το EIT Food ενώ ο Robert Silverman, της εταιρίας Chain of custody από το Ισραήλ, παρουσίασε την εμπειρία της εκπαίδευσής του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΙΤ Raw Material.

Ακολούθησε συζήτηση πάνελ με θέμα τα εναλλακτικά χρηματοδοτικά και εκπαιδευτικά εργαλεία στον τομέα της αγοτεχνολογίας, στην οποία συμμετείχαν ο  Πάνος Ρεμούνδος, Manager του προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά και η Μάχη Συμεωνίδου, Γενική Διευθύντρια της εταιρίας Draxis.

Το ΕΙΤ Food αποτελεί τον τομέα του κλάδου αγροδιατροφής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Έναν οργανισμό ο οποίος συγκεντρώνει περισσότερους από χίλιους εταίρους, δημιουργώντας έναν συνδετικό κρίκο μεταξύ εκατοντάδων φορέων, επιχειρήσεων και επενδυτών με στόχο να προωθήσει την καινοτομία, την αύξηση της απασχόλησης και την παροχή ευκαιριών βιώσιμης ανάπτυξης για την Ευρώπη. Το EIT Food Hub Greece ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα το 2018 από τους Industry Disruptors – Game Changers με στόχο να διασυνδέσει αυτήν την πανευρωπαϊκή κοινότητα καινοτομίας και ανάπτυξης με το εγχώριο οικοσύστημα των startups στον τομέα της αγροδιατροφής.

16 September 2019
Banner