Δ.Σ. ΠΟΚΚ: Ομόφωνο όχι στην ταμειακή μηχανή

05 December 2016

Δ.Σ. ΠΟΚΚ: Ομόφωνο όχι στην ταμειακή μηχανή

Κάθετα αντίθετοι είναι οι κρεοπώλες στην προοπτική εφαρμογής στις ταμειακές μηχανές της προέλευσης του κρέατος. Αυτό επιβεβαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΚΚ που συνεδρίασε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Συνδέσμου Κρεοπωλών Πειραιά. Τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο Σταύρο Πέρρο και τον γραμματέα Σάββα Κεσίδη για τη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ (σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει το meatnews.gr εδώ). Όπως μετέφεραν στο σώμα οι επικεφαλής της ΠΟΚΚ, αυτό που ζήτησαν από τον υπουργό είναι να προχωρήσει η υπογραφή της ΚΥΑ χωρίς την επίμαχη αναφορά στις ταμειακές, κάτι που και ο ίδιος ο υπουργός, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες το άφησαν ανοικτό ως ενδεχόμενο. Στη συζήτηση που ακολούθησε, όλοι οι εκπρόσωποι των κρεοπωλών ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί για την στοχοποίηση του επαγγέλματος και ανέλυσαν τη σοβαρή δυσλειτουργία που θα δημιουργήσει τυχόν εφαρμογή αυτής της απόφασης. Στο τέλος της συζήτησης αυτού του θέματος ομόφωνα το Δ.Σ. εξουσιοδότησε το Προεδρείο της ΠΟΚΚ να επιμείνει στην κάθετη άρνηση και με αυτή τη θέση να συμμετάσχει στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΔΟΚ

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, όπου επιβεβαιώθηκε η στρατηγική της ΠΟΚΚ για συμμετοχή και στήριξη της δράσης της. Ο Στ. Πέρρος ξεκαθάρισε ότι και στην ΕΔΟΚ η θέση των κρεοπωλών είναι όχι στις ταμειακές. Στις 7 Δεκεμβρίου έχει συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΔΟΚ, όπου αντιπρόσωποι της ΠΟΚΚ είναι οι Στ. Πέρρος, Σ. Κεσίδης, Θ. Ζιώγας και Τ. Χατζηαναστασίου. Εκεί, αν και ανάμεσα στα θέματα της ημερήσια διάταξης δεν περιλαμβάνεται το πρόβλημα που προέκυψε με την ταμειακή, δηλώθηκε η ετοιμότητα του κλάδου να επιμείνει στην παλαιότερη απόφαση της ΕΔΟΚ, όπου δεν υπήρχε καμιά αναφορά στις ταμειακές. Στο ίδιο θέμα συζητήθηκε και η εισφορά των κρεοπωλών για την ΕΔΟΚ, χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση, ενώ ενημερώθηκε το σώμα και για το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα προώθησης του πρόβειου κρέατος που πέτυχε η ΕΔΟΚ, στο οποίο τα κρεοπωλεία θα έχουν σημαίνοντα ρόλο.

Στη συνεδρίαση τέθηκε από το Σωματείο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπό του Ν. Μπαλαμπανίδη το θέμα της κατηγοριοποίησης των κρεάτων, όπου τονίσθηκε η ανάγκη προβολής της ποιοτικής κατάταξης και της διαφοροποίησης της τιμής ανάλογο με την ποιότητα του κρέατος. Στο θέμα αυτό αποφασίστηκε να γίνει μια εισήγηση για κοινό διαφημιστικό έντυπο της Ομοσπονδίας, όπου να προβάλλεται η συμβολή του κλάδου.

05 December 2016
Banner
Banner