Δραστική μείωση του ΦΠΑ σε κρέατα και ψάρια ετοιμάζει η Κροατία

05 December 2018

Δραστική μείωση του ΦΠΑ σε κρέατα και ψάρια ετοιμάζει η Κροατία

Την ώρα που στην Ελλάδα ο ΦΠΑ φουσκώνει τις τιμές περισσότερο από όσο μπορεί να γίνει ανεκτό σε μια χώρα σε κρίση, πλήττοντας την τσέπη του καταναλωτή, σε άλλες χώρες της Ε.Ε. επικρατούν πιο συνετές λογικές. Η Κροατία, για παράδειγμα, αναμένει ανάπτυξη 2,9% το 2019 και η πρόβλεψη αυτή δημιουργεί όπως φαίνεται έναν οικονομικό χώρο για μέτρα που θα μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Πλένκοβιτς.

«Τα έσοδα του προϋπολογισμού βασίζονται στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και στο επίπεδο των φορολογικών μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης» δήλωσε ο Πλένκοβιτς, όπως αναφέρει το euromeatnews.com.

Η κυβέρνηση της Κροατίας σχεδιάζει να εισαγάγει στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο που θα μειώνει τον ΦΠΑ από 25% σε 15%, σε τρόφιμα όπως το νωπό κρέας, τα ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά και ο υπουργός Οικονομικών Ζ. Μάριτς τόνισε ότι ελπίζει να δει ορισμένες διορθώσεις τιμών λόγω αυτού του μέτρου.

05 December 2018
Banner
Banner