Διήμερες εκδηλώσεις για τους εδαφικούς και υδατικούς πόρους

16 September 2019

Διήμερες εκδηλώσεις για τους εδαφικούς και υδατικούς πόρους

Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και συγκεκριμένα το Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΕΒ) προετοιμάζει σειρά διήμερων εκδηλώσεων -Ημερών Προβολής (Open Days), που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή τόσο με τους Επιστήμονές του, όσο και με τους εργαστηριακούς του χώρους.

Για δύο ημέρες την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν συνολικά τέσσερις (4) επιστημονικές ημερίδες κατά τη διάρκεια των οποίων καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προερχόμενοι από τον ακαδημαϊκό και τον ερευνητικό χώρο,  αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, θα δώσουν εξειδικευμένες διαλέξεις σχετικές με πρωτοπόρες μεθοδολογίες, καινοτόμες στρατηγικές και πολιτικές με υψηλό βαθμό επιρροής, σε θέματα που άπτονται της διαχείρισης των εδαφοϋδατικών πόρων. Οι ημερίδες αυτές είναι ελεύθερες για το κοινό.

Επιπλέον, το ΤΕΒ γιορτάζοντας τα εξήντα χρόνια λειτουργίας του, σε συνδυασμό με μια  μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση των κτιριακών του εγκαταστάσεων στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις του και από τις 12.00 μ.μ. επίσημοι καλεσμένοι – εκπρόσωποι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Δέλτα και το ΓΕΩΤΕΕ, αφού απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς θα κάνουν τα επίσημα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων.

Το ΤΕΒ έχει αναπτύξει και συνεχίζει να αναπτύσσει επιστημονικές λύσεις και μεθοδολογίες, που υπηρετούν την κοινωνία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω της προστασίας και διαχείρισης των εδαφικών και υδατικών πόρων. Παράλληλα, παρέχει επιστημονική καθοδήγηση και στήριξη σε πολυάριθμες μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές, που υλοποιούνται σε συνεργασία με εθνικά και ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Το προσωπικό στο ΤΕΒ αριθμοί τα δεκαοκτώ (18) άτομα, ενώ διαθέτει και εικοσιπέντε (25) εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες,  οι οποίοι εργάζονται στα τρέχοντα προγράμματα (εθνικά και ευρωπαϊκά). Το ΤΕΒ δραστηριοποιείται σε έργα χρηματοδοτούμενα μεταξύ άλλων από την ΕΕ, την ΓΓΕΤ και τον ιδιωτικό τομέα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι τόσο η λειτουργία των εγκαταστάσεων, όσο και η αναβάθμιση της υποδομής του δεν επιβαρύνουν την εθνική οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2310798790 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://lri.swri.gr/index.php/el/news

Δείτε εδώ αναλυτικό πρόγραμμα των ημερίδων.

16 September 2019
Banner
Banner