Επιχείρηση διεύρυνσης των ελληνοκινεζικών οικονομικών σχέσεων από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

08 August 2019

Επιχείρηση διεύρυνσης των ελληνοκινεζικών οικονομικών σχέσεων από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με την πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, νέα ελληνοκινεζική συνάντηση ακολούθησε στο ΥΠΑΑΤ χθες Τετάρτη 7/8.

Πιο συγκεκριμένα, με τον Δήμαρχο της πόλης Dongguan της Κίνας, Xiao Yafei και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από την ομώνυμη περιοχή, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας εξήρε τη σημασία των διμερών σχέσεων, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός και ο κινεζικός πολιτισμός είναι από τους αρχαιότερους στον κόσμο και μέχρι σήμερα οι δύο λαοί διατηρούν στενούς δεσμούς τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον οικονομικό τομέα.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις μεγάλες κινεζικές επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, όπως μεταξύ άλλων στο Λιμάνι του Πειραιά και τον ΑΔΜΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε το ισχυρό ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης για την προώθηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην κινεζική αγορά, αναφέροντας ενδεικτικά μεταξύ άλλων το ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι, τα ακτινίδια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ προσέθεσε ότι θα πρέπει να εξετασθούν όλες οι δυνατότητες για τη διεύρυνση της γκάμας των εξαγόμενων προϊόντων.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε, ακόμα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, η οποία, όπως είπε, παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Τέλος, στη συνάντηση εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές ενδιαφέρον για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα.

08 August 2019
Banner