Διεθνής αναγνώριση για τον ΟΚΑΑ

15 July 2016

Διεθνής αναγνώριση για τον ΟΚΑΑ

Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος της Παγκόσμιας Ένωσης Κεντρικών Αγορών (WUWM) αναδείχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Γιάννης Τριανταφύλλης, μετά την αποχώρηση της προηγούμενης Προέδρου, Jan Loyd (Διευθύνουσα Σύμβουλος της αγοράς New Covent Garden του Λονδίνου).

Ο εκπρόσωπος του ΟΚΑΑ ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως Chairman of the European Working Group, στο Συνέδριο της WUWM που διεξήχθη τον προηγούμενο μήνα στο Λούμπλιν της Πολωνίας, με θέμα «Αγορές: Διαρκής εξέλιξη σε καιρούς αλλαγής». Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν 200 σύνεδροι από όλο τον κόσμο, και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη χρησιμότητα των Κεντρικών Αγορών, το ρόλο τους στην εξοικονόμηση τροφίμων και πόρων καθώς και τη συνεργασία αγορών και κρατών για την καταπολέμηση των ελλείψεων σε τρόφιμα. Από την Ελλάδα, παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΟΚΑΑ, Δημ. Κουτσοθεόδωρος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΘ, Δημ. Χαμπίδης.

Σχετικά με την ανάληψη της θέσεως του Προέδρου στο Ευρωπαϊκού Τμήμα της WUWM, ο κ. Τριανταφύλλης υπογράμμισε ότι αυτή η διάκριση δεν είναι προσωπική αλλά αντανακλά τον αντίκτυπο που έχει το έργο του ΟΚΑΑ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια Ένωση (WUWM) είναι ο μοναδικός Οργανισμός παγκοσμίως που εκπροσωπεί τις Αγορές χονδρεμπορίου και λιανικής, έχει μέλη σε πάνω από 50 χώρες και στις πέντε ηπείρους και αποτελεί σοβαρό συνομιλητή σε θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο FAO κλπ.

Ο γενικός διευθυντής του ΟΚΑΑ κατέχει MBA από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, έχει εκπροσωπήσει την WUWM στο high level forum της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, και σε άλλα σχετικά fora, ενώ έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες σχετικά με το μετασχηματισμό των τιμών από το χωράφι στον τελικό καταναλωτή και το ρόλο των Κεντρικών Αγορών.

15 July 2016
Banner
Banner