Διεθνές συνέδριο για τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα των τροφίμων

14 March 2017

Διεθνές συνέδριο για τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα των τροφίμων

Το 6ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 18 και 19 Μαρτίου 2017. Το συνέδριο οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) με την επιστημονική καθοδήγηση του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) και της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics.

Το θέμα του συνεδρίου, «Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές στον τομέα των τροφίμων: Από νεοφανείς ιδέες σε βιομηχανικές εφαρμογές» δίνει έμφαση στις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις και επιχειρεί να προσεγγίσει δημιουργικά τις μελλοντικές βιομηχανικές εφαρμογές. Κατ’ αυτήν την έννοια το Συνέδριο στοχεύει να επικεντρωθεί στον προσδιορισμό νέων τρόπων σκέψης και στην αποτελεσματική επίλυση των τεχνολογικών προβλημάτων στον τομέα των τροφίμων, μέσω διεπιστημονικής συνεργασίας και διασποράς της γνώσης και τεχνογνωσίας.

Το συνέδριο φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo Center κατά τη διάρκεια της έκθεσης τροφίμων και ποτών Food Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και η Οργανωτική Επιτροπή έχει εκπονήσει ένα ευχάριστο, ενημερωτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επιστημονικές συνεδρίες με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και ψυχαγωγικές, κοινωνικές εκδηλώσεις. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ευρύ φάσμα θεμάτων στην ασφάλεια τροφίμων, καινοτομία, ανάπτυξη και βιομηχανικές εφαρμογές. Οι σύνεδροι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τα μνημεία της Αθήνας ενώ κατά τη διάρκεια των κοινωνικών εκδηλώσεων θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τοπικά εδέσματα υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

14 March 2017
Banner
Banner