Διαμαρτυρία ΠΟΚΚ για το ΦΠΑ

17 July 2015

Διαμαρτυρία ΠΟΚΚ για το ΦΠΑ

Επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία έστειλε η ΠΟΚΚ με την οποία ζητά να παραμείνει το κρέας στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Ολόκληρη η επιστολή:

 

 

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Λαφαζάνη

 

Θέμα: Υπαγωγή του βόειου κρέατος στο συντελεστή ΦΠΑ 13%

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Διαπιστώσαμε με μεγάλη μας απογοήτευση πως, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών, στο τελικό κείμενο του Νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή την 15/7/2015, το βόειο κρέας, καθώς και τα παρασκευάσματα κρέατος, έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ΦΠΑ 23%.

Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη επιστολή μας, το κρέας είναι είδος πρώτης ανάγκης, λόγω της απαραίτητης λήψης ως τροφής, από όλες τις ηλικίες των ανθρώπων (ανάπτυξη, ενδυνάμωση, ισορροπία), αλλά και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ως τροφής, με τα ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μέταλλα που περιέχει.

Τοποθετώντας το κρέας στον χαμηλό ΦΠΑ, αυτόματα κερδίζει το κράτος από την κατανάλωση, κυκλοφορεί ευκολότερα το χρήμα στην αγορά, κερδίζουν επίσης ο κτηνοτρόφος, ο έμπορος, αλλά κυρίως ο καταναλωτής.

Αντιθέτως,  η αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει πτώση της κατανάλωσης, λόγω της ανόδου των τιμών, και θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το Κράτος.

Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεται, η έντονη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, για την αύξηση της παραγωγής του Ελληνικού μοσχαρίσιου κρέατος και τη κτηνοτροφίας γενικότερα.

Παρακαλούμε θερμά για την παραμονή του κρέατος στο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

Με εκτίμηση,

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

17 July 2015
Banner
Banner