Διαμαρτυρία των κρεοπωλών για το επικουρικό

05 August 2016

Διαμαρτυρία των κρεοπωλών για το επικουρικό

Η αύξηση της εισφοράς στην επικουρική ασφάλιση και η ταυτόχρονη μείωση των επικουρικών συντάξεων δημιουργούν ένα νέο τοπίο για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Επειδή η οικονομική κατάσταση φτάνει ήδη σε οριακά σημεία, οι νέες επιβαρύνσεις δημιουργούν πρόσθετα βάρη στην προσπάθεια επιβίωσης.
Σε αυτό το φόντο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών - ΠΟΚΚ απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κοινοποιούμενη και στη ΓΣΕΒΕΕ. Η επιστολή, που αναγράφει ως θέμα την επικουρική ασφάλιση των κρεοπωλών, έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Σας έχουμε ενοχλήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν, όσον αφορά το θέμα της επικουρικής ασφάλισης, την οποία μετατρέψατε από επιλογή σε υποχρέωση, με αποτέλεσμα πλήθος ασφαλισμένων να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα ποσά που πρέπει να καταβάλουν σε εισφορές.
Ωστόσο, το μέτρο αυτό είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, οι περισσότεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, όπου ανήκουμε και εμείς σαν κλάδος, πραγματικά αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τις καθημερινές ανάγκες των επιχειρήσεών τους. Ευθύνη της πολιτείας είναι να βοηθήσει στη διατήρηση των επιχειρήσεων αυτών και όχι να τους οδηγεί σε χρεοκοπία και κλείσιμο, αυξάνοντας έτσι τα ήδη αυξημένα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας.
Με απορία και αγανάκτηση πληροφορούμαστε, πως όχι μόνο ανεβαίνουν οι εισφορές της επικουρικής ασφάλισης των μελών του κλάδου μας, αλλά σας εκφράζουμε το παράπονο μας για το ότι μειώνονται συνεχώς κάθε μήνα οι επικουρικές συντάξεις, ανθρώπων που έχουν πληρώσει όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας τους, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να αφανιστεί τελείως η επικουρική σύνταξη.
Περιμένουμε την κατανόησή σας στο πραγματικά δύσκολο αυτό θέμα, ώστε να βοηθηθούν έμπρακτα οι συνάδελφοι μας και να μην οδηγηθούν στην ανεργία. Είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε κάθε διαβούλευση, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό θετικά".

05 August 2016
Banner
Banner