Διαμαρτυρία εμπόρων για το ΦΠΑ

17 July 2015

Διαμαρτυρία εμπόρων για το ΦΠΑ

Την υπαγωγή του μοσχαρίσιου κρέατος στο συντελεστή ΦΠΑ 13% ζητά και η Ένωση Εμπόρων Κρέατος Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας με επείγουσα επιστολή της στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως γράφουν στην επιστολή τους:

"Οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε  ότι το μοσχαρίσιο κρέας αποτελεί απαραίτητο διατροφικό είδος, πρωτίστου σημασίας για την ανθρώπινη διατροφή, ακθώς επίσης όιτ συμπεριλαμβάνεται στα αγαθά πρώτης ανάγκης, δεδομένου του γεγονότος ότι προσφέρει όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία (πρωτεΐνες. αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία) που χρειάζονται για την ανάπτυξη, την πρόσληψη επαρκούς ενέργειας και την προαγωγή της υγείας κάθε ηλκικιακής ομάδας του πληθυσμού.
Η πτώση της κατανάλωσης που θα επέλθει λόγω της ανόδου των τιμών εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ, θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά, αφενός μεν για τις επιχειρήσεις που θα σημειώνουν ολοένα και χαμηλότερους τζίρους και
αφετέρου δε στα έσοδα που εισρέουν στα Δημόσια Ταμεία του κράτους μέσω του ΦΠΑ.
Ακόμα σας υπενθυμίζουμε ότι τα μοσχάρια που εκτρέφονται από τις γαλακτοφόρες αγελάδες στην Ελλάδα είναι η μοναδική πηγή εσόδων των γαλακτοπαραγωγών, ούτως ώστε να κρατούν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους. Η αύξηση του ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας θα καταστρέψει τον κλάδο της γαλακτοπαραγωγής, επιφέροντας εκ των πραγμάτων δραματική μείωση του αριθμού των γαλακτοφόρων αγελάδων και κατ' επέκταση τεράστια αύξηση των ποσοτήτων του εισαγόμενου γάλακτος".
Εξάλλου με άλλη επιστολή της η Ένωση ζητά διευκρινίσεις σχετικά με τα είδη κρέατος που υπάγονται στις δυο κατηγορίες ΦΠΑ.

17 July 2015
Banner
Banner