Διαμαρτύρεται η ΠΟΚΚ για ρεπορτάζ της ΕΡΤ

31 July 2017

Διαμαρτύρεται η ΠΟΚΚ για ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Με επιστολή της προς την ΕΡΤ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών διαμαρτύρεται γιατί δεν κλήθηκε εκπρόσωπός της σε ρεπορτάζ σχετικό με την αναγραφή προέλευσης στις ταμειακές μηχανές. Σύμφωνα με την επιστολή, ενώ στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, από τον κλάδο των κρεοπωλών δηλώσεις υπήρχαν "από μια τυχαία κρεοπώλη".

Η επιστολή:

Αξιότιμοι Κύριοι,

Παρακολουθήσαμε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού σας, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ρεπορτάζ για την αναγραφή προέλευσης του κρέατος, στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής των κρεοπωλείων.

Απορίας άξιο και βασική ένσταση μας αποτελεί το γεγονός πως ενώ είχατε δηλώσεις του κ. Πεβερέτου, Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, δεν κάνατε τον κόπο να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, ώστε να εξασφαλίσετε και τις δικές του δηλώσεις επί του θέματος. Απεναντίας, η εκπροσώπηση του κλάδου των κρεοπωλών έγινε από μια τυχαία κρεοπώλη, που κανείς δε ξέρει με ποια κριτήρια επιλέξατε για να μιλήσει και φυσικά η εν λόγω κυρία δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο, δεν εκπροσωπεί κανένα συνάδελφο της και δεν εκφράζει τη γνώμη των Ελλήνων κρεοπωλών.

Με αυτή σας την πράξη αλλοιώνεται κατάφορα η αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ σας και φιμώνεται η φωνή και η γνώμη χιλιάδων κρεοπωλών ανά την περιφέρεια και προβληματιζόμαστε για το ότι δεν είναι αυτή η ΕΡΤ της πολυφωνίας και της αντικειμενικότητας, για την οποία αγωνιστήκαμε σαν κλάδος να παραμείνει ανοιχτή.

31 July 2017
Banner
Banner