Διακοπές αγροτικών παροχών ρεύματος καταγγέλλουν Αραχωβίτης – Φάμελλος

15 April 2022

Διακοπές αγροτικών παροχών ρεύματος καταγγέλλουν Αραχωβίτης – Φάμελλος

Την ώρα που το κόστος παραγωγής που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος φέτος είναι πρωτοφανές και δυσβάστακτο, από όλη την χώρα έρχονται καταγγελίες για διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε γεωργούς, κτηνοτρόφους και ΤΟΕΒ χωρίς να δίνονται επαρκείς επιλογές ρύθμισης της οφειλής. Αυτό καταγγέλλουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Αραχωβίτης και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, οι οποίοι κατέθεσαν σαχετική ερώτηση στη Βουλή, που συνυπογράφεται και από ακόμη 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Δεν έφτανε που τα εξαγγελθεντα μέτρα της Κυβέρνησης είναι παντελώς ανεπαρκή για τη ουσιαστική στήριξη των γεωργών και κτηνοτρόφων, ειδικά για την ηλεκτρική ενέργεια η κυβέρνηση δεν υλοποιεί ούτε καν τη δέσμευσή της για κάλυψη τουλάχιστον του 80% των αυξήσεων στο ρεύμα αλλά αντίθετα συνεχίζει απτόητη να επιτρέπει στο καρτελ ενέργειας την αισχροκέρδεια.

Ετσι, η νέα περίοδος καλλιέργειας και εκτροφών έχει ήδη ξεκινήσει με τους χειρότερους όρους και το πρόβλημα συνεχώς πολλαπλασιάζεται αφού  οι επιδοτήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τις καταναλώσεις του Απριλίου είναι πολύ μικρότερες από το 80% των αυξήσεων στο ρεύμα, που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και οριακά φτάνουν στο 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής. 

Οι αγρότες, υπό το βάρος των υπέρογκων λογαριασμών, θα συνεχίσουν να αδυνατούν να καλύψουν το κόστος ενέργειας για την άρδευση και τις εγκαταστάσεις (σταβλικές, θερμοκήπια κ.α.). Κάτω από αυτές τις συνθήκες η Κυβέρνηση της ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα και συνεχίζει να επιτρέπει τις αθρόες διακοπές ρεύματος στους γεωργούς και κτηνοτρόφους αλλά και στους ΤΟΕΒ.

Την ώρα που η  επιστιστική κρίση είναι προ των πυλών και γιγαντώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες  λόγω του πολέμου, την ώρα που η διεθνής ανησυχία διατυπώνεται σε όλα τα φόρα και Οργανισμοί και Κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για τον μετριασμό της κρίσης, ο κίνδυνος για την παραγωγή της χώρας μας αυξάνεται, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης. Τη νέα περίοδο καλλιέργειας και εκτροφών, όχι μόνον δεν υπάρχει πλέον η διασφάλιση ενός στοιχειώδους εισοδήματος των παραγωγών αλλά διακυβεύεται και η ίδια η παραγωγική διαδικασία!

15 April 2022
Banner
Banner