Δανεικό… προσωπικό ζητά ο ΕΛΓΑ από την Αυτοδιοίκηση

21 November 2016

Δανεικό… προσωπικό ζητά ο ΕΛΓΑ από την Αυτοδιοίκηση

Επιστολή προς την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, με την οποία ζητά τη συνδρομή τους στο εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ, με τη διάθεση προσωπικού, στις περιοχές ευθύνης τους.

Όπως ανακοινώνεται από το ΥΠΑΑΤ, «ο κ. Κουρεμπές ζητά τη συνδρομή των φορέων της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαθέσουν γεωπόνους στις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, καθώς και κτηνίατρους στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να γίνει έγκαιρη και ακριβής εκτίμηση των ζημιών».

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «η αναγκαιότητα της συνδρομής των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης ανέκυψε μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 2,5 μηνών από τα οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, σε πολλές περιοχές της χώρας, τόσο στη φυτική και ζωική παραγωγή όσο και σε πάγιο κεφάλαιο».

Με άλλα λόγια, εντός των μνημονιακών ετών έχασαν σημαντικό μέρος του αναγκαίου προσωπικού τους οι Οργανισμοί του Δημοσίου και τώρα ζητούν… δανεικό προσωπικό από Δήμους και Περιφέρειες. Και παράλληλα πετούν στις αυτοδιοικητικές Αρχές το μπαλάκι της εξυπηρέτησης των ψηφοφόρων αγροτών.

21 November 2016
Banner
Banner